ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

Ulrich Wendel: “Interbride gaat groeien”

De Interbride vindt dit jaar voor de tweede keer plaats. Van 31 mei t/m 3 juni wordt de bruidsmodebranche uitgenodigd om naar Düsseldorf te komen. Wij vroegen brancheexpert Ulrich Wendel onder meer welk effect het cancelen van de Modatex heeft op de Interbride.

Meneer Wendel, hoe wordt de strategische richting van de Interbride beïnvloed door het cancelen van de Modatex?
“Mijn antwoord op deze vraag zal u wellicht verrassen, maar het cancelen van de Modatex heeft geen enkel effect op de Interbride. Het doel dat wij ons bij start van de Interbride gesteld hebben, is dat het zich tot dé toonaangevende internationale vakbeurs moest ontwikkelen. Zonder mitsen en maren. Onze strategie is enerzijds gebaseerd op een stijgende groei in de bezoekersaantallen en anderzijds op een consequente positionering als topbeurs. Dit betekent dat:
• alle topmerken zich onder één dak presenteren.
• de samenwerking met exposanten duurzaam en transparant moet zijn.
• de beurs een betrouwbare partner voor de bruidsmodespeciaalzaken is.”

Kan de Interbride, met de inmiddels 170 aanmeldingen van exposanten, wel voldoen aan haar hoge kwaliteitseisen?
“Eind vorig jaar bleek al dat Hal 8 a, met een vloeroppervlak van 12.000 m², niet toereikend zou zijn voor de grote hoeveelheid reserveringen die we kregen. De succesvolle première van de Interbride leverde zoveel publiciteit op; daar hadden zelfs wij niet op gerekend.
Er meldden zich exposanten vanuit de hele wereld aan. Gelukkig voor ons ligt er tegenover Hal 8a een gelijkwaardig gebouw. Hierdoor kunnen we uitbreiden en toch de veelgeprezen sfeer van de Interbride behouden.”

Kunt u alle aanmeldingen honoreren? Of heeft u exposanten afgezegd?
“Alle aanmeldingen die voor de deadline binnen gekomen zijn, worden in behandeling genomen. Uit de interesse die exposanten hebben voor de Interbride blijkt hun vertrouwen in onze beurs en daarover zijn we heel verheugd. We doen er daarom alles aan om de beschikbare ruimte zo optimaal mogelijk te benutten.”

Hoeveel vierkante meter zal de Interbride dit jaar in totaal vullen?
“Pin me niet vast op een meter meer of minder, maar alles bij elkaar gaat het netto om ongeveer 15.000 m2 aan standruimte.”

Hoe ziet de toekomst eruit voor de Interbride?
“Dit jaar hebben we ons organisatieteam uitgebreid met Brian Kuipers. Als procuratiehouder van de Interbride is hij verantwoordelijk voor de totale organisatie van de beurshallen. Daarnaast hebben we ervaren pers- en public relations-medewerkers aan het team toegevoegd. Zoals gezegd: Interbride moet dé toonaangevende vakbeurs worden voor bruidsmode en gelegenheidskleding – in heel Europa.
De branche hoort van ons door de media en pr is daarbij een effectief middel.”

Hoeveel beursbezoekers verwacht u dit jaar?
“Vorig jaar verwelkomden we ongeveer 2600 bezoekers. Na 3 juni zullen we weten of het dit jaar stormgelopen heeft. We bereiden ons voor op heel veel nationale en internationale inkopers die op onze beurs een informatieve en mooie tijd zullen beleven.”

Hoe wilt u de internationale beursbezoekers aanspreken?
“Onze mediacampagne is volledig internationaal georiënteerd. We verwachten dat dit op de middellange termijn groei op zal leveren. Direct contact hebben we via een periodieke nieuwsbrief, die naar de bezoekers van vorig jaar en de reeds aangemelde bezoekers van dit jaar verstuurd wordt. Natuurlijk zorgen onze exposanten ook voor goede reclame. Zij communiceren uitgebreid hun deelname aan de Interbride en en dit zorgt voor een sneeuwbaleffect.”

Hoe ziet het beursconcept voor 2015 eruit?
“Momenteel steken we al onze energie in de komende beurs. Natuurlijk is het ons doel om verder te bouwen op het succes. Eén ding is zeker: we gaan in geen geval op onze lauweren rusten. We zullen ons innovatieve beursconcept verder blijven ontwikkelen!”

Is er al een beursdatum voor 2015?
“Hierover wordt al nagedacht. We zijn momenteel nog bezig met het vaststellen van een datum, omdat veel factoren daarbij een rol spelen. De beslissing moet genomen worden in een internationale context en er moet een balans gevonden worden tussen de voltooiing van de collecties, de mogelijkheden bij Messe Düsseldorf en natuurlijk spelen ook

Zal de beurs opnieuw in Düsseldorf plaatsvinden?
“Düsseldorf is en blijft de Duitse modemetropool nummer één en de Interbride past hier perfect bij. Maar dat is lang niet alles. We moeten internationaal denken en de stad heeft uitstekende verbindingen voor vlieg- en treinverkeer. Tot slot hechten we ook veel waarde aan de eigentijdse uitstraling van Messe Düsseldorf. We hebben veel complimenten gekregen voor de bijzondere en luxe uitstraling van de beurs. Onze branche heeft met emotie, maar ook met progressiviteit te maken: daarvoor biedt Düsseldorf het juiste kader.”

DEEL DIT BERICHT