ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

Trouwringen in de bruidsmodewinkel

Waarom zou je als bruidsmodewinkel ook trouwringen willen verkopen? In Nederland zijn drie winkels waar bruidsparen niet alleen hun kleding, maar ook de ringen kunnen uitzoeken. Sposa Facts ging op onderzoek uit.


Trouwringenspecialist Insignety heeft een compacte Design Studio ontwikkeld. Deze kan op locatie geplaatst worden om bruidsparen te helpen hun eigen, unieke ringen te ontwerpen. De Design Studio’s staan al bij verschillende juweliers en nu ook bij drie bruidsmodewinkels: Valkengoed Wedding Fashion in Amersfoort en bij de twee filialen van Bruidspaleis in Den Haag en Rotterdam. “Ik werd benaderd door Insignety en was eigenlijk meteen positief”, vertelt Maurice Borsboom, directeur van Bruidspaleis. “Ons motto is: ‘wie niet waagt, wie niet wint’. We zijn er afgelopen zomer mee begonnen en we zijn positief. We hebben al verschillende plannen voor uitbreiding.”

EXTRA OMZET
In de bruiloftsvoorbereidingen wordt veel eerder gestart met de zoektocht naar de jurk dan die naar de ringen. Dat biedt bruidsmodewinkels een kans om hun klanten twee, of zelfs drie keer aan zich te binden: voor haar jurk, zijn pak én de ringen. Maurice Borsboom: “Het uitzoeken van de ringen creëert voor de klanten meer beleving in de winkel. De Design Studio heeft een luxe uitstraling en het is bovendien een leuke aanvulling opde omzet.”

WEL OF GEEN VERVOLGAFSPRAAK
De uitdaging is echter dat de bruid naar de winkel komt om haar jurk uit te kiezen, niet om ringen uit te zoeken. “Het is niet de bedoeling dat de bruid meteen tijdens haar pasafspraak voor de jurk al de ringen uitzoekt. We laten haar de Design Studio zien en wat er mogelijk is, met als doel dat ze later samen met de bruidegom een afspraak maakt”, vertelt Maurice. Die vervolgafspraak vindt niet altijd plaats, maar toch zijn er al ringensets verkocht.

PERSONEEL IN OPLEIDING
Een uitdaging voor de bruidsmodewinkels is zorgen dat het personeel enthousiast én goed geïnformeerd is om met de Design Studio te werken. “Wij hebben nu zo’n zeven medewerkers die ermee kunnen werken”, aldus Maurice Borsboom. “Ze vinden het leuk, maar ook spannend. Het is toch iets heel anders dan jurken, dus moeten ze eerst kennis opdoen.”

TOEKOMST VAN DE BRUIDSMODEWINKEL
Ongeveer zeven maanden na de start is Maurice Borsboom uitermate positief. “Ik geloof in deze ontwikkeling: het is iets van deze tijd. Mensen zijn steeds meer op zoek naar het totaalplaatje en dit draagt daaraan bij. Bruidsjurken en trouwringen zijn ook geen concurrentie voor elkaar, dus de verkoop van de jurken lijdt er niet onder. Het is juist het tegenovergestelde: onze klanten hebben al een band met ons, ze zijn bekend met de beleving in onze winkels en geloven in onze betrouwbaarheid en service.”

Silver wedding rings lie by white bouquet on the floor

DEEL DIT BERICHT