ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

Toni Lopez, Kuhn: Hecht veel belang aan traceerbaarheid

“We werken nauw samen met onze leveranciers uit Italië, Portugal en Duitsland. We zijn al vóór corona begonnen met digitaliseren. We hebben de garenkleurkaarten van de weverijen in huis en de CAD's worden digitaal gemaakt en verzonden volgens onze specificaties."

“Tijdens de bemonsteringsfase zijn geen grote hoeveelheden pakken nodig, dat is pas als de pakken worden geproduceerd. Dat scheelt veel tijd en middelen, ook economisch gezien. In de toekomst willen we ook monsters virtueel simuleren, ook van shirts en jassen en alles in 3D!”

Wie produceert waar en hoe?

“De jonge generatie hecht veel belang aan traceability. Wie maakt mijn kledingstuk? Worden de arbeiders eerlijk betaald? Welke kleurstoffen zijn gebruikt? De herkomst van de materialen is ook belangrijk. Naar mijn mening zouden de BCI- (Better Cotton Initiative) en Master of Linen-normen voor iedereen moeten gelden.”

“We hebben veel processen gedigitaliseerd om middelen en tijd efficiënter te benutten. We voeren Tailoring 2.0 door in onze zakelijke mode en in onze ceremonie lijn. Deze look is meer ontspannen en meer casual. We letten op comfort en werken met veel stretch in het pak.”

Feestelijke pakken

“Naar mijn mening worden feestelijke trouwpakken steeds belangrijker. Zeker nu in tijden van crisis ziet men de trouwdag als een sprankje hoop. Het feest moet mooi, gedenkwaardig en uniek zijn. Dat moet ook terug te zien zijn in de outfit. Een maatpak met een eigen touch wat betreft de keuze uit stoffen, voeringen, modellen en accessoires is ook een investering voor na de bruiloft. Dit geldt vooral voor de meer casual pakken!”

www.kuhn-masskonfektion.com

DEEL DIT BERICHT