ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

Nicola Oetker-Hilker van Basedow

Hoe positioneren merken zich voor de toekomst? Welke richting volgen ze als het gaat om veelbesproken onderwerpen als marketing, verkoop, logistiek en collectievorming? Welke kansen worden nu al benut en waar is nog behoefte aan verandering? Sposa Facts vroeg veertien experts uit de sector naar hun strategieën voor 2020.


“WIJ VERKOPEN CONCEPTEN, GEEN KLEDING.”

Basedow over de strategische oriëntatie van bruids- en avondmode.

Ondersteuning van de handel
“Basedow bestaat al meer dan zestig jaar. Vorig jaar hebben we besloten om ons uitsluitend te richten op bruids- en avondkleding. Deze focus stelt ons in staat om intensiever samen te werken met onze klanten aan beide zijden: de winkeliers en de fabrikanten. Vandaag de dag is het niet langer een kwestie van kleding verkopen. Wij verkopen concepten die deel uitmaken van onze merken. In de gehele procesketen van creatie tot nabestellen hebben onze klanten de mogelijkheid om constructief mee te denken. Uiteraard altijd met het doel om de verkoop in de winkels te ondersteunen.”

Open grenzen
“De grenzen tussen winkelier en fabrikant worden steeds opener door gericht interface management. Wanneer de winkelier en het merk zich echt voor elkaar inzetten, kunnen er mooie samenwerkingen ontstaan. Als we het hebben over mogelijke overlap tussen bruids- en avondkleding, wil ik het onderwerp bruidsmeisjes onder de aandacht brengen. Als je de bruid als klant in je winkel hebt, heb je ook de mogelijkheid om de rest van het bruidsgezelschap voor je te winnen. In tegenstelling tot de Verenigde Staten kiezen bruidsmeisjes hier hun jurken meestal zelf en betalen ze er ook zelf voor. Toch wint het thema bruidsmeisjes snel terrein.”

Kleurconcept
“Veel bruidsmodezaken hebben de afgelopen maanden nagedacht over de verkoop van gekleurde jurken. De huidige bruid wil veel advies en voor meer dan dat is eigenlijk geen tijd. Een belangrijk obstakel lijkt de keuze van de kleuren. Voor de winkelier betekent dit dat er gekleurde jurken op voorraad moeten zijn, zodat er een goede selectie aanwezig is. Als oplossing bieden wij onze klanten een concept waarmee zij hun eigen collectie kunnen bestellen. Het is belangrijk dat de retailer verschillende modellen in verschillende maten en kleuren in de winkel toont, zodat de klant vooraf de maat en kleur kan bepalen. Vervolgens kan ze dan eenvoudig een jurk uit de collectie bestellen.”

NICOLA OETKER-HILKER
Voor de directeur van Basedown ligt de focus op klantvriendelijke conceptverkoop.

Silver wedding rings lie by white bouquet on the floor

DEEL DIT BERICHT