ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

Nicola Meyer van Wilvorst

Hoe positioneren merken zich voor de toekomst? Welke richting volgen ze als het gaat om veelbesproken onderwerpen als marketing, verkoop, logistiek en collectievorming?

Hoe positioneren merken zich voor de toekomst? Welke richting volgen ze als het gaat om veelbesproken onderwerpen als marketing, verkoop, logistiek en collectievorming? Welke kansen worden nu al benut en waar is nog behoefte aan verandering? Sposa Facts vroeg veertien experts uit de sector naar hun strategieën voor 2020.

“SOCIAL MEDIA IS AL ONMISBAAR.”

Wilvorst over het benutten van kansen in de nichemarkt.

Groene strategie
“Met onze Green Wedding-collectie richten we ons op het huidige bewustzijn op het gebied van duurzaamheid en fair fashion, op strategische onthaasting en een lange levensduur van het product. De producten worden in Duitsland en de EU geproduceerd, waardoor we lange transporten kunnen vermijden. Daarnaast is gekozen voor tijdloze ontwerpen die ook na de bruiloft gedragen kunnen worden.”

Extra verkoop
“Cross-selling is een belangrijk instrument voor het genereren van extra omzet, vooral in de nichemarkt van feestelijke herenkleding. De bruidegom wil de hele outfit inclusief alle accessoires in één keer geregeld hebben. Een andere belangrijke strategie is upselling. In ons portfolio bieden wij hoogwaardige collecties voor verschillende stijlen.”

Echte verhalen 
“Het belang van social media is niet te ontkennen. Het engagement op de website, Facebook, Instagram, Pinterest en YouTube moet verder worden uitgebreid. Want daar hebben we de mogelijkheid om op een emotioneel, authentiek niveau te communiceren met de consument. Echte verhalen zijn hier mogelijk en noodzakelijk, vooral in de bruiloftssector. Ons beste voorbeeld is #deinWilvorstmoment, waarmee echte bruidsparen foto’s kunnen insturen om kans te maken op prijzen.”

NICOLE MAYER
De marketingexpert van Wilvorst biedt cross-selling ideeën voor feestelijke herenkleding.

DEEL DIT BERICHT