ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

Siegrid Hampsink-Gosso: “Bezoekers vinden nu alles onder één dak”

Interbride en European Bridal Week zijn samengevoegd. Van 1 t/m 3 april staat Beurs Essen in het teken van bruidsmode. Event Director Siegrid Hampsink-Gosso beantwoordt prangende vragen van Sposa Facts.

1. Interbride en European Bridal Week (EBW) zijn gefuseerd, er is nu één grote inkoopbeurs voor bruidsmode in Duitsland. Wat is de reden voor dit ‘huwelijk’?

“De samenvoeging van de twee bruidsmodevakbeurzen is echt een bijzonder ‘huwelijk’ en we zijn blij dat we van de 2023 beurs een waar hoogtepunt van het inkoop- en orderseizoen kunnen maken. De board en de partners van Interbride Bridal Fashion Fair en wij, als organisatieteam van European Bridal Week, zagen het als onze plicht om gezamenlijk te voldoen aan de wens van de talrijke bezoekers van beide bruidsmodebeurzen om in Duitsland een inkoopbeurs te creëren die alle elementen van onze branche een platform biedt. We leggen een nieuwe basis voor de hele bruidsmodebranche in Duitsland en daarbuiten. Dit is het startpunt om Duitsland verder uit te bouwen als inkooplocatie. Door de twee beurzen samen te voegen, zien we ook potentieel om de bruidsmodebranche te versterken en zo goed mogelijk voor te bereiden op toekomstige marktontwikkelingen. Iedereen is zich ervan bewust dat we allemaal verenigd zijn door onze passie voor de branche.”

2. Wat zijn de voordelen voor bezoekers?

“Voor ons is het uitgangspunt om de verschillende competenties in de markt te verbinden. De exposanten van beide beurzen kunnen zich nu aan een nog bredere groep inkopers    presenteren, wat enorme voordelen voor deze bezoekers heeft. We bieden een nog diverser portfolio van internationale en hoogwaardige exposanten die zich van elkaar onderscheiden door hun eigenheid. Tegelijkertijd ontmoeten exposanten meer nieuwe klanten en kunnen inkopers gericht bestellen, omdat ze nu alles onder één dak kunnen vinden op Beurs Essen.”

3. Waarom is besloten om het inkoopmoment naar begin april te verplaatsen?

“European Bridal Week zal de eerste internationale beurs voor de bruidmodebranche in Noord-Europa zijn die haar deuren opent voor de hele bruidsmodewereld. Bekende merken zijn in Essen vertegenwoordigd en zullen hier hun nieuwste collecties presenteren. Retailers kunnen – indien gewenst – daarmee ook inzetten op een vroege levering. De levertijd is afhankelijk van het ordermoment en veel bruidsmodewinkels hebben hierin individuele wensen. Daarnaast is het een gezamenlijk doel van iedereen om tijdens de komende vakbeurs zo veel mogelijk positieve impulsen te geven aan de branche, om zo de bezoekers een optimale meerwaarde te bieden. Met deze vroege start van het inkoopseizoen bieden we de branche één van de meest efficiënte ontmoetingspunten voor bridal fashion, bridal accessoires en bridal trends, van over de hele wereld.”

4. Kunt u iets vertellen over de lijst met exposanten?

“Bezoekers kunnen zich verheugen op een breed portfolio van exposanten. De bruidsmodemerken die voorheen op Interbride en/of EBW een stand hadden, zijn samengebracht in twee grote hallen van Beurs Essen. Daarnaast zijn we erin geslaagd om nieuwe, innovatieve merken voor EBW te werven. In de ‘Haute Couture Designer Area’ vinden bezoekers opvallende mode en trends. De beurs biedt de juiste mix voor de bruidsmodewinkels en een groot aantal merken die verschillende trends, smaken en prijscategorieën vertegenwoordigen. We hebben ook het accessoire-aanbod uitgebreid met  exposanten uit de lingeriebranche. Bezoekers kunnen zich daarnaast verheugen op een divers aanbod aan bruidegomsmode. Hier zullen meer dan 15 exposanten aanwezig zijn met hun verschillende merken.”

5. Waar kunnen we het meest naar uitkijken?

“De stijlvolle catwalkshows behoren zeker tot de hoogtepunten van European Bridal Week. Deze inspirerende fashion events brengen de designs tot leven op de catwalk en zetten de mode van morgen in de schijnwerpers. In onze exclusieve champagnebar, die het hart van de beurs is, blijven we bezoekers gratis drankjes en hapjes aanbieden. Dit is de ideale ontmoetingsplek om te netwerken met collega’s en partners uit de branche. Bezoekers mogen onze Instagram Candy Bar niet missen. Hier vinden ze niet alleen zoete lekkernijen voor tussendoor, dit is de perfecte hotspot om de laatste highlights te posten en de eigen volgers op social media up-to-date te houden. Daarnaast kunnen bezoekers van gedachten wisselen met socialmediaspecialisten uit de bruidsmodebranche om handige tips te krijgen voor het gebruik van hun eigen socials. Andere aantrekkelijke onderdelen, zoals onze ‘Fashion Gallery’ en extra stiltezones, nodigen bezoekers uit om de tijd te nemen om na te denken over de vele indrukken van de beurs en om gefundeerde inkoopbeslissingen te nemen.”

6. Moeten bruidsmodezaken alle drie beursdagen bezoeken?

“Voorbereiding is zeker de basis. Door u vooraf online in te schrijven voor European Bridal Week via www.europeanbridalweek.com bespaart u veel tijd. U kunt uw online ticket dan eenvoudig bij de ingang scannen en u hoeft zich niet ter plaatse te registreren. Het is raadzaam dat retailers vooraf specifieke afspraken maken met bruidsmodemerken. U kunt als bezoeker uw beursbezoek plannen met een concreet programma en daarnaast tijd overhouden om andere exposanten te leren kennen en u te laten inspireren door nieuwe collecties.”

 

INFORMATIE

  • 1 t/m 3 april 2023
  • 500 exposanten
  • Beurs Essen, Norbertstraße, 45131 Essen, westelijke ingang, hal 3
  • Gratis pendelbussen van Düsseldorf Airport naar Beurs Essen en terug
  • Gratis parkeren

 

www.europeanbridalweek.com

DEEL DIT BERICHT