ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

Sabrina Toy ondersteunt vrouwelijke empowerment

Design- en Creatief Directeur Sabrina Toy verrast met haar prachtige ontwerpen voor de bruidsmodecollecties 2025, van het label Modeca. De Amerikaanse sprak met ons over haar favoriete jurk en female empowerment.

Hoe ontstaan uw creatieve ontwerpen?

“Ik ontwerp gewoon net zolang totdat ik niets meer kan bedenken. Daarna groepeer ik de ontwerpen op stijl en expressie. Elke collectie van Modeca moet bij een bepaald type bruid passen. Onze Curves-collectie is iets anders gestructureerd: hier vindt iedere curvy figuurtype een stijl en look.”

Hoe slaagt u erin om juist voor curvy bruiden zulke opvallende stijlen te creëren?

“We hebben veel ontwerpervaring, die bijvoorbeeld uit de constructie van de Modeca- of de Le Papillon-collectie vloeit. Ik heb mezelf ten doel gesteld om curvy bruiden dezelfde kwaliteit en verfijnde uitstraling te bieden als in alle andere collecties. Curvy bruiden hoeven zich niet meer af te vragen waarom ze iets niet zouden dragen – ze kunnen alles dragen! Speciaal voor grotere maten hebben we enkele halslijnen iets hoger geplaatst, de bandjes verbreed en de binnenconstructie aangepast. Zo bieden onze jurken de perfecte ondersteuning. Ook hebben we de rugdecolletés iets gesloten en afneembare mouwen toegevoegd. Mijn advies aan curvy bruiden: geloof in jezelf en als hoofd en hart zeggen dat het jouw jurk is, dan is dat ook zo.”

Wie inspireert u? Heeft u een specifieke doelgroep in gedachten?

“Eigenlijk niet. Bij het ontwerpen van de collecties laat ik me niet door een specifieke persoon inspireren – mijn inspiratie komt van alle vrouwen. Ik houd me intensief bezig met vrouwelijke kracht en heb zelf een dochter die ik graag sterk zie. Wat betreft mijn trouwjurken, zou ik bijna elke stijl zelf willen dragen. Ik heb ook niet het perfecte lichaam of de perfecte vorm, maar ik voel me goed in mijn eigen jurken en weet dat het anderen ook zo zal vergaan.”

Welke jurk uit de collecties is uw favoriet?

“Mijn persoonlijke favoriet is ‘Fosca’ uit de Modeca Couture-collectie. Ik hou van de manier waarop deze jurk is gemaakt en heb veel respect voor het team, de overwegingen en de energie die nodig waren om ‘Fosca’ te realiseren. Deze jurk staat voor mijn creativiteit en passie voor wat ik doe, maar er zit ook vakmanschap en veel werkuren achter.”

Eine Designerin passt sorgfältig ein Hochzeitskleid an eine Braut in einem eleganten, begrünten Innenraum an.

DEEL DIT BERICHT