ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

SABRINA TOY: Nieuwe designer bij Modeca Bridal

Sabrina Toy ontwierp de nieuwe Modeca Bridal-collectie voor 2023. Sposa Facts mocht meekijken over de schouder van de designer, haar fantastische schetsen bewonderen en tegelijkertijd een paar vragen stellen.

Wat is volgens u het belangrijkste aan de Modeca Bridal-collectie voor 2023?

“Het belangrijkste is de pasvorm van de bruidsmode, die moet gewoon perfect zijn voor de verschillende silhouetten van de bruiden. Ik ontwerp bruidsmode voor verschillende lichaamsvormen en -types.”

Hoe omschrijft u de look & feel van Modeca?

“Onze bruiden zijn veeleisend en geven de voorkeur aan een clean look. De bruidsjurken zijn heerlijk romantisch.”

Wat onderscheidt u als designer?

“Goed zakelijk inzicht en ruime ervaring in bruidsmodedesign. Maar het allerbelangrijkste is boven alles dat ik veel belang hecht aan lichaamsdiversiteit en inclusiviteit. Ik denk niet in hokjes. Ook ontwerp ik bruidsmode die je nergens anders vindt. Deze signature look is cruciaal voor mij.”

Werkt u bijvoorbeeld met een persona?

“Als ik heel eerlijk ben: ik ontwerp voor mezelf. Als ik niet honderd procent achter een ontwerp sta en zelf niet verliefd word op de japon, dan neem ik deze niet op in de collectie. Dus mijn motto is: zou ik het dragen? Ik heb zelf niet de perfecte modellenmaten.”

Hoe zit het met curvy bruiden?

“De afgelopen maanden heb ik uitgebreid onderzoek gedaan, veel trunkshows bezocht en veel bruiden gesproken. Voor de collectie Curves by Modeca heb ik nu een kleine collectie van tien tot dertien bruidsjurken ontworpen. Ik heb gezien hoe frustrerend het kopen van een trouwjurk voor sommige bruiden kan zijn, als er geen japonnen zijn in de juiste maat.”

Hoe begint uw ontwerpproces?

“Ik pak gewoon een pen en ga aan de slag. Ik word geïnspireerd door mijn omgeving, ik ga graag naar musea en galerieën. Daarbij probeer ik me zowel de verkoopsituatie in de bruidswinkel als de bruid in haar japon op de trouwdag voor te stellen. Ik ben erg analytisch, dus ik denk aan een goede prijs-kwaliteitverhouding en draagbare looks, bijvoorbeeld in een aangepaste A-lijn. Deze trouwjurken zitten strak om de taille en lopen dan uit. Ook denk ik na over hoe het huwelijksfeest eruit zou kunnen zien, bijvoorbeeld of het in een kleine kring wordt gevierd of met een heel groot aantal gasten.”

Bent u meer een teamspeler of een solist?

“Als ik me gesteund voel, zoals nu bij Modeca, dan krijg ik vleugels. Ik ben hier in Nederland in goede handen en ik kook over van de creativiteit. Ik werk al twintig jaar in de bruidsindustrie en heb met veel Amerikaanse bedrijven gewerkt. Hier geniet ik van het vertrouwen en leer ik elke dag iets nieuws over de Europese markt.”

Waar kunnen we in de toekomst naar uitkijken?

“Naar de bijzondere bruidsmodecollecties van Modeca, Le Papillon by Modeca, Curves by Modeca en Jazz by Modeca. Half februari staat er een evenement gepland – als corona dat toestaat. Onze fotosessies in het late najaar waren zeer succesvol. We kijken uit naar een nieuw seizoen!”

www.modeca.com

DEEL DIT BERICHT