ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

SABINE GREIFF-HEBERLE: “VIND UW EIGEN NICHE”

IN DIT INTERVIEW GEEFT DE EIGENARESSE VAN AGENTUUR TRAUMHOCHZEIT, MET 25 VESTIGINGEN IN DUITSLAND, OOSTENRIJK EN MALLORCA, MARKETINGTIPS VOOR BRUIDSMODEWINKELS VANUIT HAAR VISIE OP DE MARKT ALS GERENOMMEERDE WEDDINGPLANNER.
1. U RUNT AGENTUUR TRAUMHOCHZEIT, DAT DE AFGELOPEN 15 JAAR MEER DAN 6.000 BRUILOFTEN HEEFT BEGELEID. HOE WERKT UW AGENTUUR PRECIES?

“We focussen op individualiteit, saamhorigheid en creatieve samenwerkingen. Elke franchisepartner brengt haar eigen sterke punten mee in onze aanpak. Het is aan ons om ze te herkennen en verder te ontwikkelen. De ontwikkeling van ons team is erg belangrijk voor ons. Maandelijkse trainingen, calls en mastermind groups ondersteunen de partners in hun ontwikkeling.”

 

2. WAT VALT U MOMENTEEL HET MEEST OP AAN BRUIDSPAREN?

“De grootste verandering komt absoluut door social media. Het aanbod van trouwinspiratie en dienstverleners is enorm. Voor sommige stellen leidt dat tot een mooie bruiloft, maar het aanbod kan ook overweldigend zijn en dan kan het paar niet meer beslissen. Bovendien zijn de wensen van de koppels veelzijdiger geworden door de veelheid aan inspiratie en is het budget niet per definitie meegegroeid. Via social media en ‘dr. Google’ zijn de bruidsparen beter geïnformeerd en gestructureerd. Tegenwoordig vergelijken bruidsparen de verschillende dienstverleners en hun diensten en aanbod veel meer voordat ze een beslissing nemen.”

3. WELKE VERANDERINGEN ZIJN U DE AFGELOPEN JAREN BIJ DE BRUIDSPAREN OPGEVALLEN?

“Corona heeft ons ook een beetje laten zien wat er echt toe doet in het leven. Van steeds groter, sneller en verder in onze branche, werd het deels persoonlijker, liefdevoller,
kleiner en duurzamer. Bruidsparen zijn bewuster geworden. Ze beginnen eerder met plannen, wetende dat veel locaties vol zijn geboekt vanwege de vertraging die twee jaar duurde. Daarnaast zijn er ook echt kortetermijnhuwelijken waarvan de planning pas
twee tot drie maanden van tevoren begint. Voor alle bruiloften geldt dat ze kleiner en intiemer worden en dat destination weddings populairder zijn geworden.”

4. WAT MOTIVEERT STELLEN OM TE TROUWEN?

“De motivatie voor het huwelijk ligt in de sterkere en officiële verbinding met je partner. Door het huwelijk bevestigt en viert het paar hun liefde voor elkaar en voor hun innerlijke verbondenheid. Dat tonen ze met hun huwelijk ook – heel officieel – aan de buitenwereld. Het stel kijkt samen één kant op en zegt bewust ja tegen een toekomst samen. Door de uitdagende omstandigheden van de afgelopen twee jaar zijn ook veel stellen gefocust op die waarden en op hun partner, want juist in roerige en moeilijke tijden merken we of we de juiste partner aan onze zijde hebben. De koppels zijn zich bewust van de wederzijde validatie, maar dat is slechts in zeldzame gevallen de enige reden voor het huwelijk.”

5. WAT IS DE PRIORITEIT VOOR DE MEESTE VAN UW BRUIDSPAREN BIJ HET PLANNEN?

“De individualiteit van het bruidspaar. Het is voor iedereen duidelijk geworden hoe waardevol ontmoetingen met anderen zijn en daarmee is het belang van een mooi en sfeervol feest toegenomen. Het eigen karakter van elk bruidspaar komt op de juiste locatie tot uiting met de zelf uitgekozen aankleding, het lekkere eten en een heerlijk feest.”

6. WAT IS UW TIP VOOR BRUIDSMODEWINKELS OM TOEKOMSTIGE BRUIDSPAREN AAN TE SPREKEN?

“Ik zou bruidsmoderetailers aanraden om met de tijd mee te gaan, maar niet om klakkeloos met de stroom mee te gaan. Het is tegenwoordig heel belangrijk om je eigen niche te vinden om je te onderscheiden van de massa en een scherpe ‘marketingpijl’ naar de markt te kunnen sturen.”

 

7. HOE BELANGRIJK ZIJN STYLED SHOOTS EN WELKE VOORDELEN BIEDEN ZE VOOR TROUWMODEWINKELS?

“Ik zou de relevantie voor trouwmodewinkels als zeer hoog beoordelen, omdat styled shootings inspiratiebronnen zijn en trouwmode presenteren in de combinatie van locatie en aankleding. Emoties worden overgebracht en het bruidspaar krijgt een beter beeld van hoe de bruidsmode eruitziet én bij welke stijl de trouwoutfit perfect past: beter dan bij een shoot met modellen. Daarnaast worden de trouwjurken dan ook gepresenteerd door ‘echte’ bruiden en niet alleen op ‘perfecte’ modellen. Met de foto’s en video’s van styled shootings wordt ook het bereik op de social mediakanalen vergroot, omdat de levendige
foto’s meer aandacht trekken.”

DEEL DIT BERICHT