ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

Ruth Larkin van Lark Bridal: Ik vertegenwoordig een aantal van de beste merken ter wereld.

Ruth Larkin, eigenaresse van Lark Bridal Ltd., heeft uitgebreide ervaring in de bruidsmodebranche met specifieke expertise op het gebied van commercialisering, strategieën voor buitenlandse expansie en het opbouwen en beheren van internationale distributiekanalen. We vroegen haar naar het geheim van haar succes.

Lark Bridal Ltd. verzorgd de distributie van de collecties van Maggie Sottero, inclusief Sottero & Midgley en Rebecca Ingram, evenals The Dessy Group, in 32 landen. Hoe organiseert u dit allemaal?

“Zoals in alle aspecten van het leven is planning de sleutel tot succes. Hoewel we een productgericht bedrijf zijn, is de klantenservice die we bieden het allerbelangrijkst voor ons. Dit betekent organisatie en voortdurende teamcommunicatie om ervoor te zorgen dat elk lid van het Lark Bridal-team synchroon kan werken om elke klant altijd zo goed mogelijk te ondersteunen. Persoonlijk hou ik ervan om ’s ochtends om 6.00 uur te gaan joggen. Dit is mijn moment om mijn hoofd leeg te maken en klaar te zijn voor de dag met een oplossingsgerichte instelling. Hoezeer ik ook van technologie houd en niet zou weten wat er dagelijks gepland is zonder mijn gesynchroniseerde Outlook-agenda, zweer ik nog steeds bij een A4-dagagenda waarin ik dagelijkse A- en B-taken schets. A-taken zijn niet onderhandelbaar en essentieel voor de voortgang van het bedrijf, de ondersteuning van onze klanten en de strategische planning voor de toekomst. B-taken zijn belangrijke taken, maar minder tijd kritisch. Ik verlaat het kantoor niet zonder alle A-taken te hebben afgevinkt, maar als de B-taken een dag moeten worden uitgesteld, is dat in orde. Zo zorg ik ervoor dat we synchroon en onder controle blijven terwijl we verder groeien.”

Hoe gaat u om met de internationale tijdzones?

“In ons hoofdkantoor in Ierland werken we tussen neutrale tijdzones, van +5 uur tot -7 uur tussen Europa, het Midden-Oosten en Salt Lake City, de thuisbasis van Maggie. Het kantoor is geopend van 8.00 tot 17.00 uur, maar als bedrijf maken we gebruik van technologie om ervoor te zorgen dat we altijd bereikbaar zijn.”

Er is dus 24/7 iemand bereikbaar?

“Absoluut! Deel uitmaken van het Lark Bridal-team betekent ook flexibiliteit tonen wat betreft werktijden, want internationale zaken vereisen ook op zaterdag en zondag informatie. We weten hoe belangrijk het is dat retailers direct de antwoorden krijgen die ze nodig hebben terwijl hun bruid in de winkel is, zodat ze de verkoop kunnen afronden. We zorgen ervoor dat onze klanten toegang hebben tot e-mail en WhatsApp, zodat ze altijd een teamlid kunnen bereiken.”

Hoe belangrijk is duurzaamheid voor Maggie Sottero?

“Duurzaamheid is een centrale drijfveer bij Maggie Sottero Designs en Lark Bridal, zowel in de dagelijkse bedrijfsvoering als in de kern van het ontwerpproces. De Carter-jurk van Sottero & Midgley bevat bijvoorbeeld een voering van gerecyclede materialen. Dit doen we inmiddels bij veel van onze jurken. De modellen Addison of Hilo Marie bevatten ook gerecyclede materialen in de bovenstof. Ons milieubewustzijn blijkt ook uit het feit dat al onze dozen en verpakkingen recyclebaar zijn. We zetten in op waterarme productieprocessen, laag energieverbruik en het hergebruik of recyclen van alle monsterjurken. Deze worden omgezet in nieuwe stoffen of gedoneerd aan mode-instituten of goede doelen wereldwijd.”

Voor elke verkochte jurk wordt een boom geplant. Hoeveel Maggie-bossen zijn er en waar?

“Maggie heeft al meer dan 34.000 bomen geplant. We zijn begonnen met een project voor wildcorridors in Costa Rica, maar onze engagement is wereldwijd. Momenteel ondersteunen we de herbebossing en het herstel van bedreigde boom- en plantensoorten in Australië om het leefgebied van de koala te beschermen. Deze boomplantingen zijn een belangrijke bijdrage aan het behoud van biodiversiteit en eren elke bruid.”

Maggie staat bekend om haar ingebouwde shapewear. Wat is de kunst hiervan?

“De pasvorm van Maggie is wereldwijd bekend omdat deze de beste pasvorm en ondersteuning biedt voor elke bruid, een gevoel van comfort en verbondenheid creëert en het meest flatterende silhouet voor elke bruid schept. Maar ik zou nooit de kunst erachter kunnen onthullen. Deze magie ligt in de handen van Kelly Midgley, Edric Woo en het hele ontwerpteam!”

Uw shopping-events, zoals die in het Novotel in Schiphol in maart, zijn zeer ontspannen. Hoe belangrijk is een aangename sfeer tijdens het winkelen voor winkels en bruiden?

“De selectie van collecties door winkels mag nooit onder druk plaatsvinden. We bieden boetieks de mogelijkheid om de collectie rustig te analyseren en de stijlen te kiezen die het beste passen bij de behoeften van hun bruiden, de stijl van hun boetiek en hun budget. We houden van onze privé-evenementen in Nederland en Milaan, waar we deze ervaring aan onze retailers kunnen bieden. Zo tonen we onze waardering voor onze handelspartners en vernieuwen we de relaties met hun teams. Wie houdt er niet van een modeshow, hapjes en een glaasje champagne?”

Hoe kiest u de modellen die de jurken presenteren?

“Wij tonen onze nieuwe collecties aan onze retailers op modellen in maat US12/DE40, zodat ze de jurken beter kunnen zien op vrouwen die hun echte bruiden en klanten het beste vertegenwoordigen. Dit helpt hen beter voor te stellen welke jurken ze uit onze collecties voor hun bruiden moeten kiezen!”

Wat vindt u het leukst aan uw werk?

“Ik vertegenwoordig een aantal van de beste merken ter wereld, daar ben ik trots op. Ik hou ervan om met zoveel geweldige klanten in zoveel verschillende landen en culturen te werken. Ik heb het grote geluk om samen te werken met een ongelooflijk en ondersteunend team bij Lark Bridal, evenals bij Maggie Sottero en The Dessy Group. Het meest geniet ik van het oplossen van problemen, het vinden van oplossingen en het ontwikkelen van strategieën die de voortdurende groei van ons bedrijf, onze merken en onze retailers ondersteunen.”

Photo of Ruth Larkin

DEEL DIT BERICHT