ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

Rolf Kuipers van Très Chic Getrouwd

Zijn bruid Amber droeg een adembenemende bruidsjurk, die vanaf september 2023 verkrijgbaar zal zijn in bruidsmodewinkels.

Rolf Kuipers, bedrijfsleider van het gerenommeerde bruidsmodemerk Très Chic, trouwde op 4 juni in Hengelo met zijn vriendin Amber Ten Brummelhuis. De trouwjurk werd vooraf natuurlijk geheim gehouden – vooral van de bruidegom zelf.

Mysterieuze trouwjurk

“Als Rolf de studio binnenkwam, probeerde het team het werk discreet onder de tafel te verstoppen”, lacht bedrijfseigenaar en bruidegomsvader Brian Kuipers. “Ik ben geboren in de bruidsbranche, maar toen ik Amber in haar jurk zag werd ik weggeblazen en moest ik mijn tranen bedwingen”, meldt Rolf (29), inmiddels de derde generatie die het bedrijf leidt.

Opa zou trots zijn geweest

“Ik wou dat mijn grootvader getuige was geweest van onze bruiloft”, vervolgt Rolf. “Amber zag er absoluut prachtig uit – zelfs meer dan normaal.” Ambers jurk is gemaakt in samenwerking met verschillende medewerkers van Très Chic Bridal Wear. “Ik werk al 43 jaar bij Très Chic en heb al veel bruiden geholpen er prachtig uit te zien op hun trouwdag”, zegt Angela Pluimers, hoofdnaaister op het hoofdkantoor van het bedrijf. “Maar deze keer was het een heel bijzonder project.”

Oops!

In het atelier worden alle trouwjurken in uitvoering bewaard in verzegelde kledinghoezen. Elke kledinghoes is gelabeld met de specifieke details van de bruid. “We hebben een valse naam bedacht voor Ambers hoes”, meldt Angela. “Er waren momenten dat Rolf onbewust de jurk van zijn bruid in zijn handen hield en de uitdrukking op de gezichten van de medewerkers was bijzonder gespannen. We lachen er nu om, maar toen was het alarmcode rood!”

Crêpe georgette met kant

De trouwjurk is gemaakt van zachte crêpe georgette en aangevuld met kanten applicaties en huidkleurige inzetstukken. De voorkant van de jurk is vrij eenvoudig, maar de achterkant is een echte showstopper met een prachtige kathedraalvormige open sleep, afgewerkt met delicate kanten biesjes en prachtige applicaties.

Tweede jurk voor het feest

Voor de avond trok Amber een tweede ‘feestjurk’ aan. De jurk is oorspronkelijk ontworpen als onderdeel van de Pure by Très Chic-collectie en wordt aangevuld met kant. Beide trouwjurken maken deel uit van de nieuwe collectie 2024 en zijn dus vanaf september 2023 verkrijgbaar in de bruidsspeciaalzaken.

DEEL DIT BERICHT