ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

Rolf Kuipers: “Bij onze laatste collecties hebben we ons gericht op nog efficiënter en goedkoper produceren.”

Rolf Kuipers, CEO van Très Chic: “Het belang van de grotere vakbeurzen zal afnemen!”

De productie- en logistieke ketens zijn de afgelopen drie jaar zwaar onder druk komen te staan. Hoe heeft u deze uitdagingen overwonnen?

“We hebben onze eigen productie­faciliteit en zijn daarom zelf verantwoordelijk voor alle productieprocessen. De collectie wordt ontworpen door ons designteam en de materialen komen van ons bekende stofleveranciers. Het is daarom al aan het begin van elk nieuwe jaar mogelijk om nieuwe collecties te bestellen. De kant-en-klare japonnen worden met het vliegtuig verzonden naar onze magazijnen in Hengevelde. Hier wordt alles gecontroleerd, verpakt en naar de bruidsmodewinkels gestuurd.”

Wat zijn uw huidige levertijden?

“We hebben momenteel geen leverings­problemen. Gemiddeld ligt de levertijd tussen de 12 en 14 weken, maar als de stoffen op voorraad zijn kunnen we veel sneller leveren.”

Zijn de kosten gestegen?

“Bij het ontwerpen van onze laatste collecties hebben we ons gericht op nog efficiënter en goedkoper produceren. Transportprijzen zijn enorm gestegen tijdens covid. Die dalen langzaam maar zeker, maar zijn nog steeds veel hoger dan voor corona.”

Zijn de prijzen van uw producten gestegen?

“Op 1 januari 2022 moesten we de prijzen voor alle bestaande collecties verhogen – voor het eerst in de geschiedenis van ons bedrijf. De nieuwste collecties zijn op dezelfde manier geprijsd als de collecties van vorig jaar, dus we hebben de prijzen stabiel kunnen houden.”

Wanneer moeten retailers inkopen?

“We zien een verandering in de mentaliteit en het risicomanagement van klanten. Ze zijn voorzichtiger en minder bereid om aan het begin van het jaar (zware) investeringen te doen, zonder te weten hoeveel trouwjurken ze tegen de zomer kunnen verkopen. Als klanten hun eigen selectie van styles kiezen en deze tussen augustus en oktober willen laten leveren, moeten ze de bestelling rond februari tot mei plaatsen. Daarnaast zorgen we ervoor dat onze voorraad altijd actueel en breed is om de meeste klanten tevreden te stellen.”

Waar zouden de winkels hun bestellingen het beste plaatsen?

“We hebben geen voorkeur. Voor klanten die ons product goed kennen, kunnen beurzen te veel moeite kosten, aangezien alle informatie over onze producten in gedrukte vorm of online beschikbaar is. Beurzen kunnen echter cruciaal zijn voor nieuwe klanten of klanten die ons product nog niet zo goed kennen. Alle klanten zijn welkom om ons te bezoeken op ons hoofd­kantoor in Hengevelde. Beurzen zijn een goede ontmoetingsplaats, maar best duur voor de leveranciers. Bovendien kunnen klanten op beurzen overweldigd raken, omdat er in een paar dagen tijd veel te zien en te beslissen is. Het beste voor de branche is een goede mix van fysiek en online aanbod. Het belang van grote beurzen zal volgens mij afnemen.”

Wat zouden de perfecte voorwaarden zijn voor winkels om trouw­jurken te bestellen?

“Wij bieden klanten de mogelijkheid om ons het hele jaar te bezoeken op ons hoofdkantoor en wij organiseren ook het hele jaar collectie-evenementen in veel steden.”

Wat is uw persoonlijke wens voor de trouwmodebranche?

“Natuurlijk wens ik minder leveranciers en bruidsmodemerken, dan wordt de concurrentie minder intens.”

Foto van Rolf Kuipers, CEO van Très Chic

DEEL DIT BERICHT