ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

Rob Klaarenbeek: “Laat klanten u vinden”

Of het nu om reizen, tijdschriften of zelfs bruidsmode gaat, om fabrikanten of winkeliers: uw marketingstrategie speelt een belangrijke rol. Tegenwoordig is het al lang niet meer voldoende om te hopen dat bruidsparen bij u terechtkomen door een paar algemene steekwoorden in een zoekmachine in te voeren, zoals ‘bruiloft’, ‘trouwen’, ‘bruid’ of ‘bruidsjurk’. En dan geldt ook nog dat alleen degenen die op de eerste plekken van de zoekresultaten staan, überhaupt een kans hebben om opgemerkt te worden door nieuwe klanten.
Althans, dat is de algemeen geaccepteerde mening.

De strijd om bij de bovenste resultaten te staan, wordt steeds verbetener en duurder. En die eerste pagina met zoekresultaten wordt niet langer, terwijl er wereldwijd wel steeds meer aanbieders bijkomen. Pompen we op deze manier niet te veel geld en tijd in een activiteit die steeds minder oplevert en zelfs verouderd lijkt te zijn?

Ook uw toekomstige klanten zijn eerder geneigd te zoeken op merknamen. Ze voeren eerder ‘iPad’ in dan ‘tablet’. Kiezen liever voor ‘BMW’ dan voor ‘auto’. Zoeken op ‘Sincerity’ in plaats van ‘bruidsjurk’, op ‘Wilvorst’ in plaats van ‘trouwpak’, op ‘Chez Janine’ in plaats van ‘bruidsmodewinkel’ en op ‘Planet Cards’ in plaats van ‘uitnodigingen’.
Wordt u als bruidsmodewinkel of fabrikant gevonden met algemene zoektermen als ‘bruidsjurk’ of ‘bruidsschoen’? Dat antwoord kunt u zelf geven en controleren met behulp van uw eigen websitestatistieken. Organisch gevonden worden gaat bijna uitsluitend via uw eigen gevestigde merknaam.
Daarom is het zo belangrijk om al uw marketingenergie te stoppen in uw naam- of merkpositionering, zodat bruidsparen weten hoe ze u met die naam kunnen vinden.

Ik noem het BEO: Brand Equity Optimisation. Als u vandaag in uw merknaam investeert, dan weten de klanten van morgen u te vinden: onder uw naam of uw merk – doelgericht en zonder verwarring.


Rob Klaarenbeek

DEEL DIT BERICHT