ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

Rob Klaarenbeek: “In 4 stappen naar een werkende multimedia-aanpak!”

In gesprekken met ondernemers in onze branche gaat het natuurlijk altijd over marketing. In een markt van steeds nieuwe bruidsparen wordt 7-10 procent van de omzet van de fabrikanten en winkels in communicatie geïnvesteerd. Hoe kunt u het beschikbare geld effectief inzetten om bruidsparen te bereiken?

In de 40 jaar dat Bruidmedia uitgever is van Bruid & Bruidegom is de communicatie met aanstaande bruidsparen talloze keren veranderd. Vooral omdat de bruidsparen, net als de gehele maatschappij veranderden en de sociale functie van het trouwen een andere invulling kreeg. In 1983 ging het overgrote deel van de bruidsparen trouwen omdat ze samen wilden gaan wonen. In 2023 is in die basisbehoefte veelal voorzien en is het huwelijk een social event geworden.

Overvloed aan informatie

Ook bruidsparen hebben toegang gekregen tot heel veel informatie. Offline, online, social media. Uw mediakeuzes om hen te bereiken zijn daarmee ook veelzijdiger geworden. Uw keuzes worden heel vaak bepaald door uw eigen gevoel en uw waarnemingen in het gedrag van uw omgeving of uw collega’s. Onze branche wordt gekenmerkt door individueel ondernemerschap. Uw persoonlijke stijl, uw passie en overtuiging, uw mogelijkheden en kennis bepalen het businessmodel waar u mee werkt. Iedereen heeft zijn eigen verhaal te vertellen aan bruidsparen die op zoek zijn naar bedrijven die hun wensen kunnen waarmaken.

In focus: menselijke relaties

De essentie en focus van uw communicatie is het opzetten en onderhouden van menselijke relaties. Marketing kan zich niet alleen focussen op het verbeteren van de bedrijfsresultaten, maar heeft ook oog voor de oplossingen voor bruidsparen in uw aanpak.

Stap 1: omschrijf uw eigen DNA

Waarom bent u in dit vak gegaan. Wat inspireert u om elke dag met en voor bruidsparen te werken. Waarom kiest u voor bepaalde stijlen van bruidsmode. De keuzes in uw bedrijf qua stijl, aankleding, sfeer, klantcontact, teamsamenstelling en service? Al die elementen heeft u bewust of onbewust samengebracht tot uw aanpak, uw model. Door uw DNA op te schrijven creëert u uw verhaa aan uw toekomstige klanten.

Stap 2: zie marketinguitgaven niet als noodzakelijke kosten

Zie uw marketinguitgaven als wezenlijk deel van uw aanpak, maar als onderdeel van uw strategie. Bruidsparen kunnen overal heen, aanbod is er genoeg. Met uw communicatie maakt u het verschil voor hen. Maken zij de keus om naar uw bedrijf te komen of voor uw merk te kiezen? Eenmaal bij u is een belangrijkste stap gemaakt en leren ze uw merk of winkel beter kennen. En als het klikt, is het bruidspaar uw klant.

Stap 3: mediakeuzes maken

Media inzetten is een 360 graden-aanpak geworden. Bruidsparen gebruiken de beschikbare media op verschillende manieren. Bruid & Bruidegom als gespecialiseerd magazine wordt intensief gelezen, 1,5 tot 2 uur gemiddeld, voorzien van ezelsoren en post-its worden de magazines als een soort werkboek gebruikt door bruidsparen. Ze zien merken en winkels die ze nog nooit eerder hebben gezien. Die kennismaking met uw winkel of uw bedrijf brengt bruidsparen naar uw website en uw social media. De branded search is het effectiefste en zorgt maar liefst voor ruim 60 procent van uw websitebezoekers en socialmediavolgers.

Social media hebben een bevestigende functie

Wanneer toekomstige bruiden stoppen met scrollen, dan heeft dat te maken met herkenning. Dan krijgt u die seconde tijd om uw boodschap over te brengen of aan te zetten tot actie. Inmiddels is duidelijk dat het beter is om een keer per week een goede post te plaatsen, dan dagelijkse content. Een website, en daarmee ook uw website, wordt steeds vaker benut voor praktische informatie. Hierop beantwoordt u vragen over collecties, het maken van een afspraak of een reservering en shows of andere events.

Mediapartner Bruidmedia

Bruidmedia is een multimediabedrijf, actief in vijf landen. Bruid & Bruidegom magazine, Bruid & Bruidegom online, Bruid & Bruidegom nieuwsbrieven en Bruid & Bruidegom socials garanderen u dat alle bezoekers, volgers, lezers en abonnees ook feitelijke bruidsparen zijn. Dat geeft bruidsparen de zekerheid van altijd nieuwe en relevante content. Met directe links naar merken en winkels die voor hen van belang zijn. Alles wat ze zien en lezen kunnen ze ook inzetten voor hun huwelijksdag. We helpen ze om keuzes te maken. Op alle platformen. Bruidmedia kiest voor de menselijke relatie en het persoonlijk gesprek. Met u samenwerken aan het bereiken van nieuwe klanten passend bij uw DNA, wensen en mogelijkheden.

Stap 4: onvoorspelbaarheid is het nieuwe normaal

De belangrijkste trend is misschien wel dat niets meer te voorspellen valt. Dat hebben de laatste jaren maar al te duidelijk gemaakt. Uw continuïteit als onderneming en uw zorg voor uw bruidsparen is daarmee nog belangrijker geworden. Bruidsparen kiezen voor een toekomst samen en stellen hun hele huwelijksdag zorgvuldig samen. Vertrouwen op u als rots in hun branding.

Deze stap van een succesvolle multimedia-aanpak lijkt misschien een beetje vreemd. Als wij ons bewust zijn van de sterke behoefte van bruidsparen om met specialisten persoonlijk samen te werken en alles samen met hen te bespreken, dan is stap vier misschien wel de belangrijkste. De essentie en focus van uw communicatie is het opzetten en onderhouden van menselijke relaties. U en uw team zijn daarmee ook onderdeel van de multimediacirkel. U en zij zorgen uiteindelijk voor tevreden bruidsparen. Het bruidspaar dat met liefde ook nog een foto aan u stuurt na hun huwelijksdag. Wat hebben wij toch een heerlijk vak!

www.bruidenbruidegom.nl/adverteren/

DEEL DIT BERICHT