ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

Ralf Klute, Club of Gents: Gen Z houdt van ongecompliceerd

Generation Z wil dat alles duidelijk is - op alle vlakken. Het trouwpak moet easy to wear zijn. Het kopen van een trouwpak is nog onbekend terrein voor bruidegoms van deze leeftijd. Daarom zetten we in op duidelijk te begrijpen trouwoutfits en complete looks die alles omvatten, van trouwschoenen en -accessoires tot geïntegreerde ringzakjes. Jonge mannen willen een mannelijk trouwpak, gemaakt van een donkere, grove stof, niet te fijn of formeel en van een stretchkwaliteit. Gecombineerd met stoere sneakers is zo’n trouwlook ook leuk voor op de dansvloer na het officiële gedeelte. In onze marketing bereiken we Generation Z vooral via e-commerce en social mediakanalen zoals TikTok.
MIX & MATCH SYSTEEM

Het belangrijkste is dat de bruidegom zich comfortabel voelt in zijn trouwoutfit. Om dit mogelijk te maken, vertrouwen we op een breed scala aan maten en het mix & match systeem. Jasjes, gilets en broeken kunnen in verschillende maten met elkaar worden gecombineerd. Als het om pasvormen gaat, moeten we ons altijd aanpassen aan de huidige trends in de doelgroep, daarom worden de patronen en afmetingen regelmatig aangepast.

ONTSPANNEN, AUTHENTIEK ADVIES

De bruidegom en zijn vrienden willen een winkel die een breed scala aan keuzes en ontspannen, authentiek advies biedt. Vrouwen vieren de aankoop van hun trouwjurk op een geplande datum, met een champagnereceptie en veel emoties. De mannen daarentegen willen spontaan shoppen, samen een biertje drinken tijdens een consult en aan het eind van de dag met een passende look naar huis. Een alternatieve trend is zeker online shoppen. Trouwpakken worden ook thuis besteld en met jongens onder elkaar, in alle rust gepast.

VERTROUW OP EEN PAAR MERKEN

Naar mijn mening moeten speciaalzaken trouwpakken in voldoende maten en hoeveelheden beschikbaar hebben. Ook hier is het mix & match systeem ideaal, want ontbrekende maten kunnen snel en eenvoudig worden bijbesteld. Generation Z heeft vaak moeite om beslissingen te nemen. Daarom zouden modespeciaalzaken zich minder op modellen en merken moeten richten en liever het maatbereik en extra accessoires klaar hebben liggen voor de complete look.

NOOS-PROGRAMMA

Het risico voor de bruidsmodespecialist wordt geminimaliseerd door ons NOOS-programma, dat permanent beschikbaar is ongeacht het seizoen en snel opgevolgd kan worden door de retailer. Het risico wordt hierbij gedragen door zowel de bruidsmodespeciaalzaak als het bruidsmodemerk.

www.cg.fashion

Ralf Klute, Division Head CG - Club of Gents, over de bruidegoms van de toekomst.

DEEL DIT BERICHT