ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

Quo vadis, bruidsmode?

Iedereen heeft het over de ‘nieuwe’ bruid die volledig geïnformeerd – soms zelfs overgeïnformeerd en gewapend met honderden Pinterest-plaatjes – haar zoektocht naar de trouwjurk begint. Wie is deze nieuwe bruid en hoe kunnen de bruidsmodewinkels zich op haar voorbereiden?

Iedereen heeft het over de ‘nieuwe’ bruid die volledig geïnformeerd – soms zelfs overgeïnformeerd en gewapend met honderden Pinterest-plaatjes – haar zoektocht naar de trouwjurk begint. Wie is deze nieuwe bruid en hoe kunnen de bruidsmodewinkels zich op haar voorbereiden? Hoe kunnen fabrikanten dit proces begeleiden of zelfs sturen? En last but not least: hoe kunnen communicatieplatforms zoals beurzen zich instellen op deze ontwikkelingen?

Informatievergaring over bruidsmode
Het is al lang niet meer zo dat bruiden alleen in de bruidsmodewinkels informatie over bruidsmode kunnen vinden. De mogelijkheden zijn veelzijdig.

Hoe laat de bruid van nu zich informeren?
Kerrin Wiesener: “Bruiden weten tegenwoordig heel goed hun weg online te vinden. Ik merk vaak dat mijn klanten zich eerst via social media of blogs laten informeren. Daar doen ze hun eerste indrukken op en bepalen wat ze wel en niet mooi vinden. Maar net als altijd vinden bruiden het ook fijn om iets in handen te hebben, zoals een mooi magazine.” Jochen Ambacher: “Dat denk ik ook. Platforms als Pinterest, Instagram en Facebook zijn de eerste bestemming voor toekomstige bruiden. Maar voor nadere informatie over een merk is een goed onderhouden website van de fabrikant heel belangrijk.”

Zijn de bruiden inmiddels beter geïnformeerd dan de fabrikanten?
Jürgen Kleemeier: “Ja, dat merk ik steeds vaker. De bruid kan met haar smartphone, tablet en dergelijke altijd en overal op het internet om alles wat ze wil weten direct op te zoeken. De bruidsmodewinkels moeten daarop voorbereid zijn en ermee om kunnen gaan.”

Is er een informatie-overload?
Jochen Ambacher: “Dat vind ik niet. Ik beschouw het grote aanbod voornamelijk als positief. Hierdoor kan de bruid zich uitgebreid informeren en zo met een duidelijk beeld aan de aankoop van haar bruidsjurk beginnen.”

DEEL DIT BERICHT