ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

Omgaan met besluiteloze bruiden

trendonderzoeker Peter Wippermann geeft tips.

Trendonderzoeker Peter Wippermann geeft tips.

1. onoverzichtelijke wereld

“Generation Maybe of Generation Y staat sterk onder invloed van het internet en de mobiele telefoon. De jonge volwassenen van vandaag zijn opgegroeid in een wereld waar complexiteit en onoverzichtelijkheid enorm zijn toegenomen.”

2. Verlangen naar duidelijkheid en orde

“Op het moment dat men niet langer enige focus heeft vanwege een hoge mate van complexiteit, ontwikkelt zich een verlangen naar orde en duidelijkheid. Verbazingwekkend genoeg vindt de generatie Maybe dit niet in de toekomst, maar juist in het verleden. Daarom zijn alle retrotrends in deze generatie ontstaan.”

3. Applaus van de community

“De bruiloft is een theatraal event geworden. Mensen proberen applaus vanuit hun community en van vrienden die ze uitnodigen te krijgen. Feedback of erkenning van deze mensen is voor Generation Maybe zeer relevant.”

4. Aanbod medialiseren

“De Maybes zijn niet op één winkel gefocust, maar op meerdere en ze oriënteren zich in de media. Dus de wereld van internet, tijdschriften, de verhalen, de foto‘s… Het is daarom noodzakelijk dat winkeliers hun USP’s via de media sterk in beeld brengen.”

5. Verhalen vertellen

“Voor retailers en fabrikanten is het belangrijk om voorbeelden te laten zien op Instagram etc., hoe je je kunt kleden voor je bruiloft. Ik houd altijd in gedachten: waar houden we eigenlijk allemaal van? We houden van mooie verhalen! Je kunt bijvoorbeeld een bruid volledig in de media begeleiden. Van de eerste bruidsjurk die ze past tot de koop van haar japon en de reacties van de gasten. Dus vertel een kort verhaal en zet niet alleen modellen in bruidsjurken online. Tevreden klanten als referentie zijn het allerbeste!”

DEEL DIT BERICHT