ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

Olaf van den Brink, Pronovias: “Ik waardeer vooral de dynamiek”

Olaf van den Brink, sinds 18 maanden Managing Director van de Noord- en Oost-Europese hub van de Pronovias Group, werkt nauw samen met Amandine Ohayon. In dit Sposa Facts-interview legt hij de voordelen van regionalisering in een hubstructuur uit.

Wat houdt de zogenaamde hub-structuur concreet in?

“Hub-structuur betekent: klantenservice vlak bij de klant en marketing die is afgestemd op de behoeften van de doelgroep in onze landen. Het hoofdkantoor van de Pronovias Group in Barcelona zet de belangrijkste strategische richtlijnen op, wij werken ze in de praktijk uit. In juni 2020 hebben we de hubstructuur geïntroduceerd. In het verleden moesten bruidsmodewinkels naar Barcelona bellen voor bestellingen en hun speciale wensen. Nu is dat anders: collega’s zitten in het nieuwe kantoor en de showroom in Huizen en concentreren zich volledig op de Noord- en Oost-Europese markt. Onze teamleden spreken Duits, Nederlands, Frans en natuurlijk Engels. Ze kennen deze lokale markten. Dat geldt in het bijzonder voor onze nieuwe salesmanager Juney van der Bliek.” 

Welke taken blijven bij het hoofdkantoor in Barcelona?

“De hele merchandising, het design en natuurlijk deels de verzending van de japonnen. Feedback wordt verzameld op het hoofdkantoor en trends worden onderzocht. In Barcelona worden belangrijke strategische beslissingen genomen, zoals de samenwerking met het beroemde couturehuis Marchesa uit NYC. En ook onze Engelstalige klanten zijn erg blij dat ze hier in Huizen mensen kunnen spreken die native speaker zijn. We hebben ook een paar Duitsers in ons team, dus samenwerken is makkelijk en gewoon leuk.”

Hoe zijn de roadshows georganiseerd?

“Dit is nog een voordeel van onze huidige hub-structuur: onze vertegenwoordigers rijden de bruidsmodecollectie naar de klanten. Onze showroom hier is voor Belgische en Nederlandse klanten goed bereikbaar.”

Welke groeimogelijkheden ziet u hier voor de Pronovias Group?

“Allereerst heeft ons premiummerk Pronovias het de afgelopen jaren heel goed gedaan. We zullen erop toezien dat we blijven groeien door meer en meer bruiden te bewegen om naar de winkels te komen om de collectie te kopen. White One heeft ook een groot groeipotentieel. Met Alden Misolas, onze nieuwe designmanager voor White One, hebben we een zeer ervaren ontwerper die deze markt goed kent. We gaan de verkoop van het merk stimuleren via sociale media en echte bruiloften. Ladybird is een belangrijk merk in deze regio. Voor dit merk verwachten we vooral  groei met de grote maten en de nieuwe Ladybird Lovely-collectie. Naar mijn mening is de Ladybird-collectie een must voor bruidsmodewinkels in de Duitstalige landen en de Benelux. Bruiden zijn actief op zoek naar ons merk. Het Italiaanse label Nicole heeft een geweldige nieuwe collectie voor 2022 gepresenteerd. Ook daar gaan we uitbreiden, want deze collectie wordt exclusief verkocht en de japonnen zijn van een ander elan.”

Hoe is het verkoopteam opgezet?

“Met ons nieuwe verkoopteam gaan we nieuwe wegen inslaan voor de verkoop van onze trouwjurken. Ons nieuwe pand biedt voldoende ruimte voor klantbezoeken. We zijn verder op zoek naar expertise in de markt. Ik ben ervan overtuigd dat er de komende jaren marktaandelen vrijkomen voor commerciële en goed gestructureerde collecties. Onze medewerkers spreken de taal van hun klanten – dat klinkt simpel, maar het is cruciaal voor de verkoop.”

Hoe gaat het met u persoonlijk?

“Heel eerlijk? Ik mis de beurzen. Op dit moment is de situatie nog erg onzeker, maar ik hoop dat ik in juli alle klanten op Interbride zal ontmoeten. Persoonlijk contact met de winkeliers is simpelweg belangrijk.”

Wat adviseert u uw klanten?

“Mijn advies: werk intensief met nabestellingen! Leid uw jonge teamleden goed op, we bieden de juiste training aan op ons nieuwe, het Pronovias Group digitale learning platform, dat exclusief toegankelijk is voor klanten van de Pronovias Group.”

Wat waardeert u aan de Pronovias Group?

“Bovenal de enorme dynamiek. Ik ben liever onderweg en actief dan passief op mijn  kantoor.”

www.pronovias.com

DEEL DIT BERICHT