ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

Nieuwe marketingstrategieën bij Kleemeier

Monique en Jürgen Kleemeier leiden samen het bruidsmodemerk Kleemeier. Pratend met Sposa Facts vertellen ze hoe ze de toekomststrategie voor Kleemeier hebben gedefinieerd.

Monique en Jürgen Kleemeier leiden samen het bruidsmodemerk Kleemeier. Pratend met Sposa Facts vertellen ze hoe ze de toekomststrategie voor Kleemeier hebben gedefinieerd.

Wat betekent de nieuwe merkstrategie van Kleemeier voor de bruidsmodewinkel?

“Met onze nieuwe merkstrategie brengen we de verscheidenheid van ons assortiment beter in beeld. Stijl, passie en karakter zijn de drie woorden die het merk Kleemeier enerzijds onderscheiden en anderzijds ons assortiment verdelen in drie stijlwerelden. Style by Kleemeier biedt klassiek glamoureuze trouwjurken, Passion by Kleemeier staat voor de romantische look en vintage trouwjurken, Character by Kleemeier voor moderne ontwerpen en boho-jurken. Voor de bruidsmode betekent dit een duidelijke structuur en presentatie van ons assortiment. Dit stelt onze dealers in staat potentiële bruiden nog doelgerichter te adviseren, individueel op hun wensen te reageren en de perfecte trouwjurk te vinden. Daarnaast ondersteunen we onze dealers met hulp en advies. Zoek bijvoorbeeld een dealer via onze nieuwe website. Al onze retailers worden daar vermeld, zodat bruiden onmiddellijk een Kleemeier-retailer in hun buurt kunnen vinden.”

Hoe communiceert u de merkidentiteit in de detailhandel?

“Het vlaggenschip van het nieuwe merk Kleemeier is natuurlijk onze website. Naast tal van inspiratiepagina’s voor de bruid, vind je er een dealer-login en de B2B-winkel. Daar kunnen onze dealers alle afbeeldingen van de nieuwe collectie downloaden en gebruiken voor hun marketing. Bovendien kunnen ze de huidige voorraad van het assortiment bekijken en direct bestellen. Daarnaast ontvangt elke retailer van ons het lookbook met de 2020-collectie, dat unieke inspiratie biedt voor de bruiden. En er is ook nog een brochure die ze aan de bruid kunnen meegeven.”

De nieuwe website heeft ook social media-buttons. Wat verwachten jullie bijvoorbeeld van de hashtag #showyourdress?

“Met de hashtag #showyourdress willen we bruiden, die in een Kleemeier-jurk zijn getrouwd, de gelegenheid geven zich op onze website te presenteren. Dit zal toekomstige bruiden extra inspiratie geven bij het zoeken naar de perfecte trouwjurk. Echte bruiden zijn immers nog steeds de beste bron van inspiratie. We willen de communicatie met de bruid bevorderen en hen meerwaarde bieden.”

Welk contact wilt u met de bruid?

“We communiceren voornamelijk met de bruid via onze social mediakanalen. We zijn erg actief op Facebook, Instagram en Pinterest, waar we onze abonnees op de hoogte houden van Kleemeier, de nieuwe collectie, trends en actuele onderwerpen. Het is belangrijk voor ons om dicht bij de bruid te staan en haar interesses en behoeften te kennen.”

Meneer Kleemeier, laten we terugkijken op bijna 50 jaar bruidsmode-ervaring.

“We zijn er inderdaad trots op een van de oudste en tegelijkertijd een van de meest succesvolle marktspelers te zijn – nu vooral als groothandel in avond- en bruidskleding. ‘Fashion is my profession’ was de slogan van de IGEDO Düsseldorf meer dan dertig jaar geleden. Ik sta zelf sinds 1970 op beurzen – en natuurlijk heeft de afgelopen 49 jaar mij gevormd. Maar tijden zijn altijd spannend geweest – en zijn dat vandaag de dag nog steeds. Ons brede assortiment heeft als doel onze klanten uitstekende service te bieden vanuit één bron. Dit jaar staat de omzet in lingerie en accessoires wat onder druk. Dit is deels te wijten aan de huidige mode, maar mogelijk ook aan andere distributiekanalen of de schaarse tijd in de handel.”

En uw vooruitzichten voor 2020?

“We ondersteunen onze klanten met een goed gevuld magazijn, dat zowel op de alom bekende manier als via de bovengenoemde B2B-winkel toegankelijk is. Hier vinden winkels al onze artikelen, ook speciale aanbiedingen en resterende voorraad. We zijn ook trots op onze nieuwsbrieven, die door veel klanten worden gelezen.”

DEEL DIT BERICHT