ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

Nicola Oetker-Hilker: pleit voor wereldwijd eerlijke lonen.

Nicola Oetker-Hilker van Lilo Basedow GmbH vertrouwt op het begrip van retailers voor prijsstijgingen.

“De stijgende prijzen zijn al maanden merkbaar binnen onze waardeketen. Die bedragen gemiddeld tien procent. De belangrijkste kostendrijvers voor ons zijn voor zo’n 60 procent de exorbitant gestegen transportkosten en voor zo’n 40 procent de gestegen energieprijzen en productielonen. De prijsstijgingen en de daaruit voortvloeiende druk hebben effect. Maar ik denk dat we moeten differentiëren: de salarissen in het Verre Oosten zijn tussen 2018 en 2021 met meerdan 20 procent gestegen en dat is wat ons betreft uiteindelijk terecht. Overal, niet alleen hier, moeten mensen kunnen leven van hun werk en kunnen deelnemen aan het leven en zich ontwikkelen. Ik ga ervan uit dat de transportkosten in de loop van dit jaar weer wat zullen dalen.”

 

Individuele nabestellingen

“Omdat onze retailers bij myprettydress made-to-order kunnen bestellen en dus individuele nabestellingen kunnen doorgeven, hebben we gedurende het jaar afgezien van prijsverhogingen.

Hierdoor zijn de prijzen voor retailers betrouwbaar en berekenbaar gebleven. Als bedrijf hebben we deze verhoogde inspanning gedragen omdat we onszelf als gelijkwaardige partners zien. Veel retailers hebben ons in gesprekken verzekerd dat ze onze manier van werken zeer waarderen.”

 

Matige prijsstijgingen

“We zullen de prijzen in 2022 enigszins verhogen en alle dealers tijdig informeren. Naast het dessin, de stofkwaliteiten, de service en de beschikbaarheid, ligt de waarde van de myprettydress-collectie in het budget- en magazijnvriendelijke principe en de immense mogelijkheden voor nabestellingen met de volledige kleurenkaart. Onze dealers moeten deze waarde doorgeven en zo berekenen dat het werken met ons merk hen succes oplevert. We raden een gemiddelde calculatie van 2,7 tot 3,2 aan.”

 

Consument

“Ja, bruiden zullen de prijsstijgingen voelen. Iedereen weet dat de productie-, verzend- en papierprijzen zijn gestegen. Als er geen prijsverhogingen zouden zijn, zou dat moeten betekenen dat we vooraf oneerlijk hoge prijzen hadden gevraagd, of dat we als bedrijf niet meer geloven in ons voortbestaan en alleen liquiditeit nodig hebben om de eerste levensbehoeften te kunnen betalen. De consumenten en dragers van onze trouwjurken veranderen hun houding ten opzichte van eerlijkere lonen en het milieu, net als de gemiddelde samenleving. Ik reken dus op ieders begrip”

www.myprettydress.de

nicola-oetker-hilker-lilo-basedow

DEEL DIT BERICHT