ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

Nicola Oetker-Hilker, Basedow Fashion: Het magazijn wordt kleiner

De crisis heeft voor ons als katalysator gewerkt. We hebben gekeken naar digitale tools en onze collecties online toegankelijk gemaakt. We hebben het made to order-concept ontwikkeld voor de detailhandel. Op deze manier kan de winkelier een eigen collectie samenstellen en zoveel mogelijk verschillende modellen, kleuren, stoffen en maten laten zien. De bruid kan deze passen in de winkel en digitaal de japon naar keuze bestellen, die binnen tien weken geleverd wordt. We produceren geen japonnen waar later geen vraag naar is. Door deze procesoptimalisatie kunnen middelen verstandig en economisch verantwoord worden ingezet.

Communicatie is belangrijk

Niets gaat op dit moment op de normale manier: in 2020 kregen retailers weinig feedback over wensen en trends voor 2021. Er waren weinig of geen beurzen, geen bezoeken aan klanten, maar veel telefoontjes, zoomvergaderingen, Instagram-posts en e-mails. Beide partijen moeten met korte tussenpozen steeds weer communiceren hoe we samen de processen het beste kunnen beheersen en waar en wanneer nieuwe collecties te zien zijn. Voor ons is het belangrijk dat de retailers hun voorraden op orde hebben en populaire japonnen nabestellen.

Definieer tussendoelen

Om bij te kunnen sturen stellen we tussendoelen vast en controleren we deze voortdurend. We netwerken om veel informatie te krijgen, die we dan weer meenemen in het planningsproces. Naar mijn mening wordt het magazijn van de toekomst kleiner. Leveranciers worden beoordeeld op kengetallen en een goede samenwerking op basis van partnership. Met een kleiner aantal leveranciers en een constante of stijgende omzet, kunnen in de toekomst nog betere partnerships ontstaan.

www.basedow-fashion.com

De directeur van mode-agentuur Basedow Fashion, pleit voor een nauwe samenwerking tussen retailers en fabrikanten.

DEEL DIT BERICHT