ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

De operating en sales director van Monica Loretti over online tools en korte logistieke ketens

Zo houden we de schwung in onze branche. Wat doen de fabrikanten om de trouwbranche verder te stimuleren? We vroegen het een aantal spelers.

“Naast de traditionele bezoeken van vertegenwoordigers in de winkel gebruiken we al geruime tijd online tools voor bestellingen. Door de coronacrisis was er natuurlijk alleen de mogelijkheid om online te bestellen en een aanzienlijk deel van onze klanten herontdekte deze mogelijkheid. Uiteraard hebben persoonlijke bezoeken en ontmoetingen hun charme en grote voordelen, zoals directe communicatie, beter begrip van de behoeften van de klant, snelle terugkoppeling – maar er komt steeds meer vraag naar een digitale samenwerking in deze moderne, snelle wereld. De klant kan een bestelling op elk moment, vanaf elke locatie en vanaf elk apparaat plaatsen en de collectieresultaten analyseren zonder tijdsdruk en stress.

Korte logistieke ketens

In onze fabriek hebben we ongekende gezondheids- en veiligheidsmaatregelen getroffen. Als we de productie moesten stilleggen, zou dat een domino-effect hebben veroorzaakt waardoor we honderden winkels zouden moeten laten wachten op de jurken voor hun bruiden. Onze relatief korte logistieke keten heeft veel voordelen ten opzichte van andere leveranciers die hun producten uit Azië halen. Zelfs tijdens de moeilijke maanden maart, april en mei hebben we alle bestellingen voor de Monica Loretti, Daniela Di Marino en Angela Bianca-collecties op tijd geleverd. We blijven onze klanten ook de mogelijkheid bieden om op korte termijn te leveren, binnen zes weken.”

DEEL DIT BERICHT