ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

Marc Calabia Gibert wordt de nieuwe CEO van Pronovias

Grote personeelswisselingen bij Pronovias: Marc Calabia Gibert treedt vanaf september aan als de nieuwe CEO. Clement Kwan, huidig adviseur van Pronovias, wordt interim-CEO. Maria Muntaner sluit zich aan bij Pronovias als Chief Marketing Officer en Gemma Ruiz keert terug als Chief Product and Merchandising Officer.

“Ik ben vereerd dat ik ben benoemd tot CEO van Pronovias. Het bedrijf is uniek gepositioneerd als wereldleider op het gebied van bruidsmode, met een 101-jarige geschiedenis en een groot potentieel voor verdere groei”, aldus Marc Calabia. “Pronovias heeft een enorme expertise, van design tot fabricage, tot marketing en verkoop. Het is ’s werelds grootste leverancier van luxe bruidsmode en geniet een wereldwijd reputatie op het gebied van kwaliteit. Gezien de ongeëvenaarde nalatenschap van Pronovias, is er een enorm potentieel om verder te groeien dan waar Pronovias nu staat, en ik zou graag willen helpen bij het schrijven van het volgende hoofdstuk in de lange geschiedenis van Pronovias.”

Tradities opnieuw definiëren

“De Pronovias Group creëerde de wereldwijde bruidsmodebranche zoals we die kennen, met innovaties zoals de eerste monobrand stores en high-impact bruidsmodeshows. We zullen doorgaan met het vernieuwen en herdefiniëren van tradities, door een vleugje fashion aan onze collecties toe te voegen.”

25 jaar leidinggevende ervaring

Marc Calabia Gibert heeft meer dan 25 jaar leidinggevende ervaring in de mode- en retailindustrie en komt vanuit Springfield (Tendam) bij Pronovias, waar hij in 2018 Managing Director werd. Daarvoor was hij Chief Product and Merchandising Officer bij Desigual en Vice-Chairman of Sales for Southern Europe bij Levi Strauss en Managing Director bij The Body Shop, dat eigendom is van L’Oréal.

Amandine Ohayon

De huidige CEO Amandine Ohayon heeft besloten een nieuw carrièrepad in te slaan. Clement Kwan, die sinds oktober 2022 adviseur is van Pronovias en met Amandine aan de transitie heeft gewerkt, wordt met onmiddellijke ingang interim-CEO en blijft in functie na de komst van Gibert in september, samen met andere adviseurs en bestuursleden zoals strategisch adviseur Fabrizio Cardinali, CEO van Etro en voorheen internationale GM bij Dolce and Gabbana; Alberto Grignolo, die 18 jaar lang General Manager van YOOX en COO van YOOX Net-a-Porter Group (YNAP) was, én Pronovias Chairman Gianni Serazzi, die bestuurder was van de Richemont Group.

Maria Muntaner en Gemma Ruiz

Het team wordt per 1 juli ook versterkt met de aanstelling van Maria Muntaner als Chief Marketing Officer en Gemma Ruiz als Chief Product and Merchandising Officer. Maria Muntaner komt van Thinking Mu, waar ze Director of Brands and Marketing was. Ze is mede-oprichter en bestuurslid van verschillende bedrijven en werkte als Brand & Client Director bij Desigual. Ook werkte ze voor de internationaal gerenommeerde bureaus Publicis en Young & Rubicam.

Gemma Ruiz brengt internationale ervaring mee door haar functie van Purchasing and Merchandising Director bij Alshaya Group en Purchasing and Product Director voor Bestseller Group China. Ze begon haar carrière bij Pronovias en heeft sindsdien gewerkt in sourcing, inkoop en productstrategie bij internationale bedrijven zoals Desigual en Massimo Dutti. “Giberts sterke leiderschapskwaliteiten en expertise in de mode-industrie geven ons het vertrouwen dat hij de beste persoon is om het bedrijf naar een nieuw tijdperk te leiden”, zegt Sandro Patti, partner bij investeerder Bain Capital. “Pronovias heeft een sterke toekomst die we in de toekomst graag ondersteunen. We kijken ernaar uit om met Marc en zijn leiderschapsteam samen te werken, terwijl hij zich richt op de voortdurende groei van de Pronovias Group wereldwijd. We willen daarnaast ook Amandine bedanken voor haar werk.”

Nieuw hoofdstuk voor Pronovias

“Nu we een nieuw hoofdstuk beginnen voor Pronovias, blijven we ons inzetten voor het handhaven van onze merkwaarden en het verbeteren van de winkelervaring en collecties voor bruiden over de hele wereld. Pronovias heeft de moderne bruidsmodemarkt uitgevonden en er is veel ruimte voor groei en verbetering”, zegt Gianni Serazzi, President van Pronovias Group. “We zijn ervan overtuigd dat ons getalenteerde team van leiders en medewerkers, samen met onze nieuwe aandeelhouders, het leiderschap van de Pronovias Group zal blijven versterken en het bedrijf naar aanhoudend succes zal leiden.”

Met dank aan Amandine Ohayon “We willen van deze gelegenheid gebruik maken om onze diepste waardering uit te spreken voor Amandine, die het bedrijf succesvol door de grootste crisis in de trouwbranche navigeerde en Pronovias omvormde tot een modern en divers bedrijf met een uitgebreid portfolio van luxemerken”, aldus Gianni Serazzi. “Haar sterke leiderschap, veerkracht en energie hebben bijgedragen aan het leiden van de Pronovias Group naar een nieuw tijdperk en we zijn dankbaar voor haar passie, visie en toewijding. Ze is al die jaren een geweldige kapitein geweest en we zijn ervan overtuigd dat ze, welk pad ze ook kiest, zal blijven gedijen. We kijken ernaar uit om Marc te verwelkomen, die voortbouwt op de sterke basis die Amandine heeft gelegd.”

Marc Calabia Gibert wordt de nieuwe CEO van Pronovias
Marc Calabia Gibert wordt de nieuwe CEO van Pronovias

DEEL DIT BERICHT