ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

Kerstin Mecheler van Küss die Braut over hun toegenomen promotieactiviteiten

Zo houden we de schwung in onze branche. Wat doen de fabrikanten om de trouwbranche verder te stimuleren? We vroegen het een aantal spelers.

“Vanaf half maart zijn we actief in gesprek gegaan met onze partners – via telefoon, Skype of FaceTime. Persoonlijk contact was en is erg belangrijk voor ons. Het gaat om echt partnerschip en eerlijke communicatie, in goede en in slechte tijden! Iedereen moet beseffen dat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten en alleen samen deze crisis kunnen doorstaan. We hebben de retail nodig die onze bruidsjurken aan de bruid verkoopt, net zoals de retail ons nodig heeft als een betrouwbare, solide partner. Het zijn echt geweldige, emotionele en inspirerende gesprekken die ons nog meer met elkaar verbinden.

Nieuw online platform

Al voor de officiële lockdown hebben we onze geplande showroomafspraken geannuleerd en snel een innovatief, digitaal alternatief ontwikkeld. Onze partners en geïnteresseerde nieuwe klanten hebben begin april de nieuwe collectie voor 2021 online kunnen bekijken en bestellen. Naast foto’s presenteerden we elke japon ook als video-opname. Het materiaal, de lichtheid van onze stoffen en de details zijn zo prachtig te zien. We kunnen ook vragen over pasvormen, cuts, details, materialen etc. toelichten in een (video)gesprek.

Snellere start reclamecampagne

Uiteraard missen onze partners en ook wij een deel van de omzet als gevolg van de sluiting van de detailhandel. Maar sinds de opening liggen de nabestellingen op een vergelijkbaar niveau als vorig jaar. Feit is dat de zomermaanden altijd wat rustiger zijn en dat het consumentengedrag momenteel op alle vlakken ingetogen is. We hebben onze reclameactiviteiten ter ondersteuning van onze partners en de activiteiten op sociale media gedurende de crisis vergroot en zullen dat blijven doen. We plannen ook onze advertentiecampagne voor het nieuwe seizoen iets vroeger om de vraag bij de bruiden te stimuleren.

Nieuwe collectie 2021

Met de ontwikkeling en productie van de 2021 collectie zijn we ook veel vroeger gestart. We kunnen de nieuwe collectie dus tijdig leveren en ondersteunen met marketingactiviteiten, zodat niets een goede start van het nieuwe seizoen in de weg staat. We gaan altijd door en willen onze partners en bruiden inspireren met nieuwe ideeën. We werken voortdurend aan het verbeteren van de duurzaamheid van ons product en ons bedrijf. Momenteel werken we op de achtergrond aan een project om onze partners te helpen bij de verkoop van winkelvoorraden om zo nieuw marktpotentieel voor hen te ontwikkelen. We hebben vertrouwen in de toekomst en kijken uit naar een nieuw, eerlijk, hopelijk zorgeloos en net iets anders seizoen 2021, samen met onze partners en met de bruiden!”

DEEL DIT BERICHT