ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

Karina Pedersen, WedTrade: Fysieke beurzen zijn belangrijk

“De bruidsmode wereld zal fundamenteel veranderen. De huidige coronasituatie heeft veel van de branchegenoten - zowel leveranciers als retailers - in gevaar gebracht. Als vertegenwoordiger was ik de afgelopen maanden op elk moment telefonisch of per e-mail bereikbaar, maar de fysieke contacten gingen verloren. Ik heb mijn persoonlijke bezoeken drastisch beperkt. Juist daarom ben ik blij dat mijn leveranciers goed fotomateriaal en betrouwbare product kwaliteit leveren, want dat helpt mijn klanten bij hun aankoopbeslissing.”

Accessoires in de winkel

“Ons agentschap voert de merken Atelier Emelia, Ti Adoro en Emmy Londen, dit zijn  zowel accessoire- als modemerken. De bruidsmodewinkel zal niet snel worden vervangen door online winkels, want een goede bruidsmodewinkel biedt twee grote voordelen: tijd en service. Wat betreft accessoires: internet heeft deze markt al veroverd. Veel websites bieden accessoires en een gratis retourservice aan. Het prijsverschil speelt hier vaak een grote rol. Ik denk dat de sleutel tot succes ligt in het hebben van een aantal modelaccessoires in de winkel en dat je de levering aan de bruid online regelt. Dit scheelt opslagcapaciteit in de winkel.”

Digitale beurzen: geen alternatief

“Hoewel digitale beurzen vanaf nu deel uitmaken van onze toekomst, denk ik niet dat we klaar zijn om fysieke evenementen voor honderd procent te vervangen. De eigenaren van winkels worden jonger en dus meer connected, maar de winkel en daarmee het directe contact met de bruid blijft belangrijk. Ik geloof dat hetzelfde geldt voor leveranciers en zakelijke contacten. Het overdadige aanbod van beurzen tijdens het seizoen zou kunnen worden beteugeld. Maar naar mijn mening is een jaarlijks evenement waar alle partners elkaar ontmoeten essentieel.”

www.wedtrade.ch

DEEL DIT BERICHT