ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

Justin Alexander viert jubileum

Shirley en Ted Warshaw richten halverwege de jaren veertig van de vorige eeuw T&G Bridal op om te voldoen aan de vraag naar tiara’s en haaraccessoires in Brooklyn. Meer dan zeventig jaar en drie generaties later en onder een nieuwe naam, verkoopt het internationale bedrijf Justin Alexander Inc. vijf verschillende collecties in meer dan vijfenzestig landen.

Shirley en Ted Warshaw richten halverwege de jaren veertig van de vorige eeuw T&G Bridal op om te voldoen aan de vraag naar tiara’s en haaraccessoires in Brooklyn. Meer dan zeventig jaar en drie generaties later en onder een nieuwe naam, verkoopt het internationale bedrijf Justin Alexander Inc. vijf verschillende collecties in meer dan vijfenzestig landen.

Shirley en Ted Warshaw richten halverwege de jaren veertig van de vorige eeuw T&G Bridal op om te voldoen aan de vraag naar tiara’s en haaraccessoires in Brooklyn. Meer dan zeventig jaar en drie generaties later en onder een nieuwe naam, verkoopt het internationale bedrijf Justin Alexander Inc. vijf verschillende collecties in meer dan vijfenzestig landen.Brooklyn 1946: vrouwen willen dat mode hun vrouwelijkheid benadrukt en hun schoonheid accentueert. Shirley & Ted Warshaw zien een kans om mee te varen op deze trend en openen een kleine winkel met modieuze hoeden in hun appartement in Brooklyn. Met succes: T&G Bridal groeit snel, zodat Arthur Warshaw al binnen een jaar in het familiebedrijf stapt. Het bedrijf verhuist van Brooklyn naar het Garment District in Manhattan.

VOLGENDE GENERATIE
Met de komst van de tweede generatie in 1971 wordt het assortiment uitgebreid. Ira Warshaw verkoopt bruidssluiers in het zuiden van de VS. Nadat Ira zich met succes in het bedrijf gevoegd heeft, volgen de broers Merrell en Larry. De taken in het familiebedrijf zijn duidelijk verdeeld: Larry Warshaw werkt in de verkoop, zijn zus Ira importeert de eerste trouwjurken uit Taiwan. Dit is een lucratieve markt, omdat uit Azië geïmporteerde trouwjurken slechts een fractie kosten van de in de VS gemaakte trouwjurken.
In de jaren negentig hebben de gebroeders Warshaw het bedrijf opgesplitst en Larry Warshaw introduceert Sweetheart Gowns, later Sincerity Bridal, in Europa. Na veel succesvolle jaren en een gestage groei in West-Europa is Larry in 2001 opnieuw toegetreden tot de Amerikaanse markt.

Justin Alexander vandaag de dag
Het huidige bedrijf is vernoemd naar de zoon van Larry Warshaw, die in 2008 in het bedrijf komt werken. Justin Warshaw gebruikt zijn marketing- en verkoopexpertise niet alleen om de vijf merken (Justin Alexander, Signature, Sincerity, Sweetheart en Lillian West) verder te brengen bouwen, maar erkent ook de kracht van online. De bruidsmodeexpert start met online bestelplatforms, geavanceerd voorraadbeheer en vereenvoudigde bestelprocedures voor de dealers. Tegelijkertijd presenteert Justin Alexander Inc. zich op verschillende socialmediakanalen en gebruikt het de community voor direct contact met bruiden. Voor de actuele campagne #BeYouXJustinAlexander werkt het bedrijf samen met de succesvolle influencer Iskra Lawrence (4,4 miljoen volgers op Instagram) en promoot het body positivity en het kopen van bruidsjurken in bruidsmodezaken, waar bruiden profiteren van de professionele adviseurs in de winkels.


Jubileum
Justin Alexander Inc. viert dit jaar het 25-jarig jubileum en heeft tegelijkertijd een geschiedenis die meer dan zes decennia teruggaat en drie generaties omvat. Het familiebedrijf heeft zich ontwikkeld tot een grote naam in bruidsmode wereldwijd en geniet een grote populariteit onder bruiden, omdat hun wensen al meer dan zeventig jaar bepalend zijn voor de collecties. Geïnspireerd door de actuele modetrends en interesses van bruiden, creëert het ervaren designerteam twee keer per jaar collecties die het hart van de bruid sneller doen kloppen.

DEEL DIT BERICHT