ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

JUNEY VAN DER BLIEK: “Ik ben een road-man”

Hij wordt gezien als een echte hands-on doener: Juney van der Bliek leidt het verkoopteam van de Pronovias Group vanuit de hub in Huizen. We spraken met hem over de plannen van de Pronovias Group, leveringsproblemen en de aanstaande roadshows.

Als we een afspraak hebben met Juney van der Bliek – coronaproof via een Zoom meeting – rinkelt zijn telefoon onafgebroken. Hij is een veelgevraagd man in de bruidsmodebranche en stuurt vanuit zijn kantoor in Huizen de tien verkopers van de labels Pronovias, Atelier Pronovias, White One, Ladybird, Nicole en Vera Wang Bridal aan. “Ik vertegenwoordig zes landen en zes labels in de Nederlandse Pronovias hub – we noemen het de Noord hub”, lacht hij. De sympathieke Nederlander is een echte workaholic. “Vorig jaar was ik zeven weken aan een stuk onderweg. Ik hou van reizen en het directe contact met mijn klanten. Mijn vrouw vergezelt me tijdens het reizen, dat maakt het dubbel zo leuk!” In dit interview vertelt hij hoe hij multitaskt  n hoe hij de toekomst ziet.

1) U bent sinds een jaar verantwoordelijk voor de verkoop in de Pronovias-hub. Wat houdt dat precies in?

“Dat is nogal een omschrijving. Mijn offici le titel is Area Manager voor Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en de Benelux. Het is mijn taak om onze vertegenwoordigers te coachen, informeren en succesvol te laten verkopen. Ik ben daarnaast ook persoonlijk verantwoordelijk voor de key accounts in deze landen. Maar het belangrijkste voor mij is om een team te vormen dat staat voor de waarden van de Pronovias Group.”

2) Hoe managet u al deze taken?

“Het afgelopen jaar zagen we dat onze roadshows, bijvoorbeeld in Düsseldorf, Frankfurt en Salzburg, zeer succesvol waren. Vroeger reisden Pronoviasvertegenwoordigers met fotoboeken rond – tegenwoordig bezoeken we niet alleen de bruidsmodewinkels, maar bieden we ook het volledige assortiment aan tijdens de roadshows. We presenteren zes collecties: dat zijn meer dan 970 trouwjurken. Dat is een enorme logistieke prestatie. Elke collectie wordt afzonderlijk gestyled, bijvoorbeeld met bloemdecoraties. Ook onze klanten verwennen wij met eventcatering. De hartelijke cultuur van Ladybird, die veel klanten kennen van de evenementen en beurzen in Noordwijk, hebben we in de hele Pronovias-groep geintroduceerd. Dat viel goed in de smaak, want het persoonlijke contact met de klant vind ik erg belangrijk. We hebben het beste van twee werelden gecombineerd.”

3) Hoe ziet u de toekomst?

“Ik wil dat elk label in de toekomst een eigen vertegenwoordiger heeft. Dit heeft als grote voordeel dat ze de collectie echt heel goed kennen. Ik ben van plan om het team een beetje te herstructureren en te stroomlijnen. Overigens staan er dit jaar roadshows gepland in Sindelfingen en Düsseldorf en natuurlijk in onze showrooms in Huizen. De collecties Ladybird en White One presenteerden we al op de ABC Salon. Onze klanten waarderen het dat ze vroeg kunnen bestellen.”

4) Hoe reist u?

“Omdat ik soms wekenlang onderweg ben, reis ik rond met een enorme koffer. Mijn vrouw reist met mij mee, zij is mijn assistente. Ik krijg gewoon veel energie van reizen – ik ben een echte ‘road-man’. Ik heb geen tijd om te rusten, maar dat is ju st waar ik van geniet.”

5) Wat is uw belangrijkste doel?

“Ik zou graag onze Centraal-Europese knowhow – over klantverzoeken, de bruidsmodemarkt, pasvormen, et cetera – meenemen naar Barcelona. In Amandine Ohayon (CEO Pronovias, red.) heb ik de perfecte toehoorder. De collectie White One, waar onze Belgische ontwerper Alden Misolas verantwoordelijk voor is, en de collectie Ladybird die door Ingrid van den Brink is ontworpen, zijn labels met een Midden-Europese twist. Voor een capsulecollectie van Ladybird hebben Alden en Ingrid samengewerkt. We willen Ladybird ook graag verkopen in de Verenigde Staten, wat een grote markt voor ons is.”

6) Op welke doelgroepen richt u zich?

“Als marktleider bedienen we natuurlijk alle doelgroepen. En met Ladybird en White One hebben we onze collecties uitgebreid voor de curvy bruiden. We presenteren lichte, sexy bruidsjurken die elke bruid kan dragen. Het beste van alles is dat we geen extra kosten in rekening brengen voor grotere maten. We hebben alle patronen – ook die van Pronovias – aangepast naar grotere maten. We hebben ook de belangrijkste SEO-termen onderzocht waar curvy bruiden naar zoeken en onze website geoptimaliseerd. Zo ondersteunen we onze klanten.”

7) Wat is uw belangrijkste coronaleerervaring? Wat ging er de afgelopen twee jaar bijzonder goed – en wat juist niet?

“De grootste uitdagingen waren de vertragingen in de leveringen. We hadden enorme problemen in onze toeleveringsketens. Het is echt zwaar geweest de afgelopen maanden. We zijn afhankelijk van onze leveranciers, van de grondstoffen, et cetera. Ik vecht voor mijn klanten, maar ook ik loop soms tegen mijn grenzen aan. We hebben de roadshows dit jaar zo vroeg gepland, zodat klanten vroeg kunnen bestellen en de levertijden naar voren kunnen worden geschoven. Ook voor de bestsellers hebben we een uitgebreid never- out-of-stock programma ontwikkeld. Dat betekent dat we ongeveer 40 japonnen uit elke collectie in verschillende maten op voorraad hebben in ons magazijn in Barcelona. Deze kunnen in zeer korte tijd worden verzonden. Onze levertijden liggen nu tussen de vier en vijf maanden, maar ons gestelde doel is zonder twijfel om in de toekomst nog sneller te kunnen leveren.”

8) Wat is volgens u de grote kracht van de Pronovias-hub in Huizen?

“We zijn toegewijd aan onze klanten. We spreken dezelfde taal als zij en we kennen de markt door en door. We hebben ook een afdeling klantmarketing met veel ervaring en knowhow. In de toekomst willen we dit zelfs uitbreiden. Service staat in ieder geval bij ons centraal. Wij zijn niet zomaar een verkoopkantoor: we ondersteunen onze klanten vanuit een 360 graden perspectief.”

9) Welke voordelen staan bruidsmodeboetieks te wachten?

“Ik ben ervan overtuigd dat we aan de vooravond staan van een grote huwelijks. Dit jaar gaat onze business door het dak. Zodra het normale leven terugkeert en we geen coronabeperkingen meer hebben, zullen we weer veel grote bruiloften vieren. We zijn de afgelopen maanden veel veranderd en zitten midden in een transformatieproces. Drie trefwoorden omschrijven het beste wat we doen: groter – sneller – eenvoudiger. Dat betekent dat we bijvoorbeeld e-mails zo snel mogelijk willen beantwoorden en korte communicatiekanalen willen cre ren. En er is gelukkig ook weer een sensationele Pronovias modeshow tijdens Bridal Fashion Week in Barcelona, die alle verwachtingen zal overtreffen. Bij Pronovias werken meer dan 1100 medewerkers. Geen enkele andere producent van bruidsmode is zo groot. Die kracht willen we in de toekomst nog beter benutten.”

10) Waar ziet u Pronovias de komende jaren?

“Allereerst ben ik verheugd dat de Multi Brand Convention begin maart zo’n groot succes was. Het was een ervaring om eindelijk weer persoonlijk met klanten te praten. We hebben veel tijd, energie en geld gestoken in onze nieuwe Pronovias-collectie Joy. Ten slotte hebben we ook een volledig nieuwe body-structuur ontwikkeld. Als we de bruidsjurken presenteren tijdens de roadshow in Düsseldorf, gaan klanten kippenvel krijgen. Gegarandeerd!”

www.pronovias.com

Juney-van-der-bliek-pronovias-group

DEEL DIT BERICHT