ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

Jonge designers op de Interbride

De Interbride biedt jonge ontwerpers dit jaar voor het eerst de mogelijkheid om hun trendy en spraakmakende collecties op de beurs te presenteren. Hiermee promoot de beursorganisatie jong talent en zet het tegelijkertijd de toon voor de toekomst. Een van deze jonge ontwerpers is Dajana Basic.

Naam: Dajana Basic
Leeftijd: 29
Opleiding en achtergrond: Bachelor of Law in Duitsland, Master Fashion-Management en Entrepreneurship en CMD Creative Managing Director.
Carrière: Expo’s op de White Gallery, London Bridal Fashion Week en de Harrogate Bridal Show.

De Interbride biedt jonge ontwerpers dit jaar voor het eerst de mogelijkheid om hun trendy en spraakmakende collecties op de beurs te presenteren. Hiermee promoot de beursorganisatie jong talent en zet het tegelijkertijd de toon voor de toekomst. Een van deze jonge ontwerpers is Dajana Basic.

Hoe is uw passie voor bruidsmode ontstaan?
“Als klein kind bracht ik al vele uren door met het tekenen van jurken. Ik was altijd al gefascineerd door de modewereld. En ik ben verliefd geworden op alles wat met bruiloften en al die magische momenten daaromheen te maken heeft. Ik denk dat de bruidsjurk van mijn moeder mij heel erg heeft geïnspireerd: een wit met lichtblauwe cocktailjurk met veel kant. Ook heeft deze jurk invloed gehad op de ontwikkeling van mijn stijl: vrouwelijk en elegant, maar met een moderne touch – alles behalve zuiver wit. Mijn jurken zijn te herkennen aan de karakteristieke designs en zachte kleuraccenten. Ideaal voor een nieuwe generatie van moderne bruiden die er op hun trouwdag klassiek, maar ook stylish uit willen zien.”

Zijn er ontwerpers die uw stijl beïnvloed hebben?
“Ik bewonder Elie Saabs aandacht voor details en zijn zorgvuldig handgemaakte ontwerpen, de subtiele lijnen van Oscar de la Renta en de geraffineerde en karakteristieke designs van Vera Wang. Ik denk dat de waarden en merkfilosofieën van deze iconen mij als jonge designer geïnspireerd hebben bij het starten van mijn eigen label.”

 Wat hoopt u over vijf jaar te hebben bereikt?
“Een eigen showroom en een eigen atelier voor jonge bruiden in het centrum van Londen zou super zijn! Het lijkt me fantastisch om bij elke bruidsjurk betrokken te zijn vanaf de eerste schets tot aan het laatste pasmoment. Daarnaast streef ik ernaar om het assortiment uit te breiden met een collectie avond- en red carpet jurken én haaraccessoires en make-up.”

Wat is uw visie voor bruiloften anno 2020?
“Bruiden zullen steeds meer op zoek zijn naar individualiteit en exclusiviteit. De designers zullen zich meer moeten richten op maatwerk in plaats van grote, nieuwe collecties. De kloof tussen mainstream en maatwerk neemt Dajana Basic: “De kloof tussen mainstream en maatwerk neemt toe.” De ontwerpers en hun merken zullen laaggeprijsde collecties op de markt moeten brengen, om de winkels te kunnen blijven voorzien. Aangezien modetrends vaak terugkeren, is het daarnaast ook mogelijk dat de tijdloze witte bruidsjurk meer en meer plaats gaat maken voor de gekleurde vintage-jurk.”

DEEL DIT BERICHT