ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

James Ellis: “Merken hebben hun eigen DNA nodig!”

111 jaar Ellis Bridals - niet veel bruidsmodelabels kunnen terugkijken op zo'n langegeschiedenis. James Ellis,directeurvan Ellis Bridals, vertelt ons het geheim achterhet succes van het bedrijf en wat er gaat veranderen voor retailers als gevolg van deBrexit.

U bent de vierde generatie die de leiding heeft over Ellis Bridals: Hoe voelt het om deel uit te maken van een bijzondere serie bruidsmode-experts?

“Sommige van mijn vroegste herinneringen zijn het kijken naar schetsen met mijn moeder, het kiezen van stoffen en het maken van knopen in onze fabriek in Londen. Ik ben echt dankbaar dat ik omringd ben door zoveel creativiteit. Mijn moeder is een geweldige designer en ik heb zoveel van haar geleerd! Elke generatie heeft het bedrijf een andere richting gegeven. Vandaag, in de vierde generatie, leven we in een totaal andere wereld. Een van onze kernpunten is echter niet veranderd: het product komt op de eerste plaats. We zijn niet zoals andere merken die aan de lopende band 60 of meer stijlen per seizoen produceren. We stoppen al onze liefde en aandacht in elk van onze 30 japonnen.”

James Ellis:

“We stoppen al onze liefde en aandacht in elk van onze 30 japonnen.”

Wat heeft u in het bijzonder beïnvloed?

“Ik heb geleerd dat het vooral belangrijk is om naar retailers te luisteren. Elk seizoen bezoeken we ze in hun speciaalzaken. Dat houdt ons bij de les”

Wat is het geheim van uw succes?

“Het is vooral belangrijk om verandering te accepteren en flexibel te zijn. Je moet je snel kunnen aanpassen. Maar we zouden het zeker niet hebben overleefd zonder de liefde die in onze bruidsmode zit. Elke generatie in mijn familie houdt echt van dit bedrijf.”

De tekst gaat verder onder de foto

Welke maatregelen heeft u na de Brexit genomen om een goede partner te blijven voor de bruidsmodewinkels in de EU?

“We zijn volledig ingeburgerd in de EU, onze retailers in de EU merken geen verschil met de tijd voor Brexit. De opening van ons magazijn in Duitsland is daar debet aan.”

Hoe slaagt u erin sterke merken te bouwen in het tijdperk van digitalisering?

“Kelsey Rose – dit is onze relaxte en coole, luxueuze boho look – verkoopt erg goed op het vasteland van Europa. Ons B2B-portaal met onder andere direct leverbare producten is met name belangrijk voor de ontwikkeling van onze merken Ellis Bridals en John Charles. Dit is zeker positief voor retailers!”

Naamsbekendheid voor een eenmalige aankoop – hoe werkt dit?

“Elk van onze merken heeft een duidelijke identiteit en richt zich op een ander deel van de markt. Dit is vooral waardevol bij het creëren van onze online content: omdat we authentiek blijven en trouw blijven aan het DNA van de merken. Ik denk dat bruiden merken willen zien die hun eigen mening hebben en niet alleen generieke kopieën. Ellis spreekt de tijdloze bruid aan die verlangt naar speelse details. We geven deze collectie echter altijd een draai aan de cleane of klassieke look. Kelsey Rose is energiek, we zien haar als de rebelse zus van Ellis. Het is romantisch, maar op een coole manier.”

www.ellisbridals.co.uk

DEEL DIT BERICHT