ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

Interview met Merche Segarra

Al sinds haar oprichting in 1988 blijft Jesús Peiró trouw aan de herkenbare elegante en cleane haute couture-stijl. Tegelijk weet het topmerk de bruidsmodewereld ieder jaar te verrassen met innoverende details. Sposa Facts sprak met de talentvolle hoofddesigner van het label: Merche Segarra. We zijn erg benieuwd naar de trends voor 2019: waar kunnen we naar uitkijken? “Het komende jaar zal in het teken staan van volume, terwijl ook de clean cut bruidsjurk een trend is. Daarnaast is er nog meer aandacht voor de decolletés en zien we de combinatie van verschillende kostbare materialen als kant, netstof, tule, borduurwerk, brokaat en ‘false plains’: luxe stoffen die op het eerste gezicht eenvoudig ogen, maar zeer subtiel gemaakt zijn. Bovendien staat 2019 ook in het teken van kleurnuances in zachte tinten én dramatische contrasten. En tot slot: iriserende glans, subtiele pailletten en natuurlijk linten en strikken.” Wat is uw belangrijkste inspiratiebron bij het ontwerpen van de nieuwe collectie? “Ik raak geïnspireerd door mijn omgeving: door de bruidsmodewereld, maar ook de prêt-à-porter mode in het algemeen. Natuurlijk zijn er een aantal kenmerken die van de ene collectie doorvloeien in de volgende. Er is wat dat betreft altijd een bepaalde mate van continuïteit. Maar elke collectie heeft een eigen flow die geïnspireerd is door huidige modetrends.” Heeft u tijdens het schetsen een specifiek type bruid voor ogen? “Ja zeker! Dat is altijd een echte Jesús Peiró-vrouw: elegant, vrouwelijk, romantisch en tegelijkertijd een beetje mysterieus. Ze heeft een klassieke stijl met een twist, een hoogwaardige smaak én een grote waardering voor kwaliteit.” Wat zijn uw persoonlijke favorieten voor het nieuwe seizoen? “Ik ben vooral fan van de soepele looks. Daarnaast vind ik de zwoele, delicate sluiers heel mooi en met een grote bloem als verrassende twist.” Welke trends ziet u voor de langere termijn? “Ik denk dat volume en clean cut designs naast elkaar zullen blijven bestaan, maar wel continu evolueren. Ik geloof dat juist die mix steeds meer een hoofdrol speelt en zich ontwikkelt tot een sterkere integratie van de modewereld in de bruidsmodewereld.” Wat geeft u wat betreft de verkoop van de nieuwe Jesús Peiró-collectie graag mee aan de gespecialiseerde bruidsmodewinkel? “Dat ze over een uitstekende kennis van ons product beschikken, zodat ze het harde werk dat in elke Jesús Peiró-jurk zit goed kunnen vertalen naar de bruid. Dat werk maakt namelijk echt het verschil; of het nu gaat om de esthetiek en de schoonheid van de jurk of het maakproces van elke creatie. Onze jurken worden volledig geproduceerd in Spanje en zijn puur ambachtelijk. Ik ben ervan overtuigd dat een goede marketing van onze unieke collectie sterk samenhangt met de manier waarop erover gecommuniceerd wordt. Een collectie ontworpen voor een heel bijzondere bruid.”

Al sinds haar oprichting in 1988 blijft Jesús Peiró trouw aan de herkenbare elegante en cleane haute couture-stijl. Tegelijk weet het topmerk de bruidsmodewereld ieder jaar te verrassen met innoverende details. Sposa Facts sprak met de talentvolle hoofddesigner van het label: Merche Segarra.

We zijn erg benieuwd naar de trends voor 2019: waar kunnen we naar uitkijken? 
“Het komende jaar zal in het teken staan van volume, terwijl ook de clean cut bruidsjurk een trend is. Daarnaast is er nog meer aandacht voor de decolletés en zien we de combinatie van verschillende kostbare materialen als kant, netstof, tule, borduurwerk, brokaat en ‘false plains’: luxe stoffen die op het eerste gezicht eenvoudig ogen, maar zeer subtiel gemaakt zijn. Bovendien staat 2019 ook in het teken van kleurnuances in zachte tinten én dramatische contrasten. En tot slot: iriserende glans, subtiele pailletten en natuurlijk linten en strikken.”

Wat is uw belangrijkste inspiratiebron bij het ontwerpen van de nieuwe collectie?
“Ik raak geïnspireerd door mijn omgeving: door de bruidsmodewereld, maar ook de prêt-à-porter mode in het algemeen. Natuurlijk zijn er een aantal kenmerken die van de ene collectie doorvloeien in de volgende. Er is wat dat betreft altijd een bepaalde mate van continuïteit. Maar elke collectie heeft een eigen flow die geïnspireerd is door huidige modetrends.”

Heeft u tijdens het schetsen een specifiek type bruid voor ogen? 
“Ja zeker! Dat is altijd een echte Jesús Peiró-vrouw: elegant, vrouwelijk, romantisch en tegelijkertijd een beetje mysterieus. Ze heeft een klassieke stijl met een twist, een hoogwaardige smaak én een grote waardering voor kwaliteit.” 

Wat zijn uw persoonlijke favorieten voor het nieuwe seizoen?
“Ik ben vooral fan van de soepele looks. Daarnaast vind ik de zwoele, delicate sluiers heel mooi en met een grote bloem als verrassende twist.”

Welke trends ziet u voor de langere termijn?
“Ik denk dat volume en clean cut designs naast elkaar zullen blijven bestaan, maar wel continu evolueren. Ik geloof dat juist die mix steeds meer een hoofdrol speelt en zich ontwikkelt tot een sterkere integratie van de modewereld in de bruidsmodewereld.”

Wat geeft u wat betreft de verkoop van de nieuwe Jesús Peiró-collectie graag mee aan de gespecialiseerde bruidsmodewinkel?
“Dat ze over een uitstekende kennis van ons product beschikken, zodat ze het harde werk dat in elke Jesús Peiró-jurk zit goed kunnen vertalen naar de bruid. Dat werk maakt namelijk echt het verschil; of het nu gaat om de esthetiek en de schoonheid van de jurk of het maakproces van elke creatie. Onze jurken worden volledig geproduceerd in Spanje en zijn puur ambachtelijk. Ik ben ervan overtuigd dat een goede marketing van onze unieke collectie sterk samenhangt met de manier waarop erover gecommuniceerd wordt. Een collectie ontworpen voor een heel bijzondere bruid.”

DEEL DIT BERICHT