ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

Valmont Barcelona Bridal Fashion Week: interview met Estermaria Laruccia

Valmont Barcelona Bridal Fashion Week (VBBFW) richt zich op digitale vernieuwing. Showmanager Estermaria Laruccia legt het vernieuwde concept uit in een exclusief interview met Sposa Facts.

VBBFW vindt van 18 t/m 22 september plaats in een compleet nieuw concept. Hoe gaan de modeshows in september eruitzien?

“VBBFW keert in september terug met een nieuw virtueel ‘format’, dat de modeshows en het commerciële aanbod van Bridal Fashion Week zal transformeren in een interactieve ruimte, die virtueel verbonden is met professionals uit de industrie en een wereldwijd publiek. We inspireren toekomstige bruiden van over de hele wereld. VBBFW wordt het grootste digitale bruidsplatform, waardoor nieuwe partnerships tussen marktleiders kunnen worden gecreëerd, internationale zakelijke kansen worden bevorderd en de merken worden verbonden met professionals uit de industrie en met het publiek.”

Wat kan het publiek verwachten?

“De modeshows van de modelabels worden van tevoren opgenomen op een podium van 400 m², dat bestaat uit zeven meter hoge en meer dan 20 meter brede LED-schermen. Het podium kan zich aanpassen aan de voorkeuren van elk label, zo wordt elke presentatie een compleet andere experience. De aankleding is revolutionair en innovatief te noemen, dankzij de samenwerking met La Fura dels Baus, een theatergroep gespecialiseerd in podiumkunsten en showproducties. Dit bedrijf was verantwoordelijk voor het ontwerp en de uitvoering van de openingsceremonie van de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona. Het organiseert al meer dan drie decennia prachtige toneelstukken, opera’s en modeshows: óók online. Hun artistieke stijl wordt weerspiegeld op de catwalk: de shows zullen fantastisch worden.”

Wat zijn de voordelen voor de deelnemende merken?

“Dankzij het digitale platform kunnen de exposerende merken niet alleen hun collecties presenteren, ze krijgen ook gelijk feedback van het publiek, wat een directe verbinding met de consument mogelijk maakt. De opnames vinden plaats met de nodige veiligheidsmaatregelen en zijn van 18 t/m 22 september te zien via de digitale app van VBBFW. We richten ons op een wereldwijd publiek dat op een interactieve manier van de show kan genieten.”

Hoe is de beurs voor de inkopers georganiseerd?

“Naast de modeshows biedt het evenement een virtuele applicatie met een showroom die een nieuwe omgeving biedt om collecties te introduceren bij inkopers van over de hele wereld en om internationale connecties en verkoop te genereren. De VBBFW-app is ontworpen om eenvoudig en intuïtief te zijn, zodat kopers en influencers op elk moment en overal ter wereld virtueel kunnen rondkijken, chatten en afspreken met vertegenwoordigers van de merken, telefonisch of online. Het commerciële platform zal bovendien tot 18 oktober nog beschikbaar blijven voor merken en inkopers.”

Hoeveel bezoekers verwacht u en welke landen zijn de belangrijkste doelgroep?

“Cijfers kunnen we nog niet geven, maar gezien het potentieel van nieuwe technologieën kan de stijging exponentieel zijn vergeleken met andere jaren. Een deel van dit format zullen we de komende jaren dan ook behouden. De landen waar we ons altijd op hebben gericht zijn Europa en de Verenigde Staten, Latijns-Amerika, de Verenigde Arabische Emiraten en Azië, vooral China, Japan en Zuid-Korea. In feite kunnen we nu verwijzen naar een wereldwijd doel, namelijk alle landen ter wereld die dit evenement willen bijwonen, samenbrengen – een doel dat nu echt mogelijk is dankzij het nieuwe platform!”

September is een nogal ongebruikelijke maand voor het inkoopseizoen. Wat zijn de zakelijke doelen voor de exposanten?

“De doelstellingen van de exposanten, die volledig in lijn zijn met de onze, zijn om de markt nieuw leven in te blazen, de laatste trends te ontdekken en hun collecties te presenteren. De afgelopen maanden was alles anders. Ik denk dat het belangrijk is om rekening te houden met de historische tijden waarin we leven. De coronacrisis heeft ons persoonlijk en ons beroepsleven, de markt en de economie beïnvloed. In deze uiterst moeilijke tijden hebben alle bedrijfstakken zich aangepast, veranderingen doorgevoerd en het tempo, de productie en dus de kalender van internationale beurzen veranderd. In elk geval geloven we allemaal dat het belangrijkste op dit moment is om met meer hoop en kracht verder te gaan met dit nieuwe normaal. We zijn ervan overtuigd dat de nieuwe situatie nieuwe innovaties vereist en meer optimisme dan ooit tevoren. De bruidsindustrie heeft één groot voordeel: bruiloften zijn uitgesteld en niet geannuleerd.

DEEL DIT BERICHT