ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

Interview met Daniella Gargiulo, Justin Alexander

Daniella Gargiulo is de nieuwe marketing- en salesmanager voor de Justin Alexander Group op het EU-hoofdkantoor in Alblasserdam. In Sposa Facts vertelt ze over haar ervaringen en verwachtingen voor 2020.

Daniella Gargiulo is de nieuwe marketing- en salesmanager voor de Justin Alexander Group op het EU-hoofdkantoor in Alblasserdam. In Sposa Facts vertelt ze over haar ervaringen en verwachtingen voor 2020.

Even voorstellen!

“In mijn eerste baan als PR medewerker was het mijn taak om zoveel mogelijk celebrities het merk te laten dragen waar ik voor werkte, en een grote internationale naamsbekendheid voor het merk te creëren. Ik had een klein budget om dit te realiseren. Tja, dan word je wel creatief. Uiteindelijk is het me wel gelukt om met Lady Gaga, Britney Spears, Rihanna en Sarah Jessica Parker samenwerkingen op te zetten met warenhuizen als de Bijenkorf en KaDeWe. Toen wist ik dat je met een ‘gewoon doen’ mentaliteit een heel eind kunt komen. Nu heb ik bij Justin Alexander de functie gevonden die sales en marketing combineert!”

Wat waren uw eerste projecten bij de Justin Alexander Group?

“Onze groep heeft vijf prachtige eigen merken en twee luxe licentiemerken. Ieder merk heeft haar eigen waarden, een eigen uitstraling en een eigen doelgroep. Dit kunnen we nog veel beter naar buiten brengen dan we nu al doen. We zijn aan de slag gegaan met een verdieping van de branding van de merken. Mijn doel: als een vrouw ten huwelijk gevraagd wordt, wil ik dat ze nadat ze ‘ja!’ geroepen heeft, gelijk denkt, dan kan ik eindelijk een Justin Alexander-jurk aan! Ons bedrijf werkt volgens het belangrijke principe ‘think Global, act Local’. Onze Amerikaanse kantoren en ons Nederlandse kantoor werken op dagelijkse basis ontzettend nauw samen. We staan daardoor als global company heel sterk in de markt, maar we verliezen geen moment het belang van de lokale strategie uit het oog. Een bruid in het ene land kan nu eenmaal heel anders denken, plannen en kopen dan in een ander land. Wij steken veel energie in het leren kennen van die bruid. Daarover heb ik veel gesprekken met ons sales-team en de marketing-afdeling, om precies te kunnen inspelen op de behoeftes van winkels en de markt.”

Welke doelen heeft u gesteld?

“Partnership is voor ons het hoofdthema. Wij zijn geen leverancier waar u jurken inkoopt om ons vervolgens pas weer een jaar later op de beurzen terug te zien. Wij verkopen partnership. Ook al is de markt deels nog traditioneel, deze manier van samenwerking zien wij voor de toekomst. Als een winkel interesse heeft in een van onze merken, dan gaan we graag in gesprek. Welke bruid bezoekt de winkel? Wat heeft de winkel nodig om bruiden naar de winkel te krijgen? Heeft de winkel onze hulp nodig op gebied van social media en haar website? De rol van onze verkoopteam verandert. Ze zijn getraind op onderwerpen als digital marketing en de nieuwe generatie bruiden. Zij werken nu eigenlijk als business consultants. Dat zijn grote investeringen voor ons. Wij geloven dat onze klanten hier enorm van profiteren. Een loyale groep klanten is goud waard!”

Wat onderscheidt Justin Alexander van haar concurrenten?

“We hebben de perfecte jurk voor elke bruid. Mijn nichtje, die al sinds haar jeugd droomde van een echte prinsessenjurk, kocht onlangs een romantische Sincerity-jurk. Een vriendin die op blote voeten wil trouwen op Ibiza vond haar perfecte boho-jurk bij Lillian West. En een carrièredame, die gek is op mode en de laatste trends, slaagde bij ons voor een prachtige Justin Alexander-jurk die perfect past bij haar geplande feest in een heel chique hotel. Een groot deel van ons managementteam is net zo oud als de gemiddelde bruid in Europa. Justin Warshaw (CEO) is 33 jaar oud, ik ben 31 jaar oud. We begrijpen de millenniumbruid, hoe ze zich voelt, hoe ze zich oriënteert en hoe ze wordt beïnvloed door social media. Wij oriënteren ons nu al op generatie Z, de sinds 2000 geborenen, die anders aangesproken willen worden. Online worden we heel goed gevonden, en daar sturen we bruiden altijd rechtstreeks naar de dichtstbijzijnde winkel in hun omgeving.”

Welke ondersteuning is er voor winkeliers?

“Wij bieden onze klanten bijvoorbeeld personeelmanagement cursussen aan. Of bouwen een nieuwe website met hen. Onze designers komen naar de winkels om de collectie te presenteren. Een opleiding voor het winkelpersoneel en op maat gemaakte marketingondersteuning. Als een klant financiële uitdagingen heeft maken wij betalingsafspraken met hen. Dus op vele speciale verzoeken gaan wij graag in.”

Zijn er nieuwtjes voor 2020 te verwachten?

“Ja! Onze nieuwe showroom op het hoofdkantoor in Alblasserdam is eind 2019 klaar. In 2020 zullen we er verschillende shows houden, en is het voortaan op iedere dag van de week mogelijk om de collectie te komen bekijken. Winkels zijn er met hun hele team welkom. We zijn onze maatvoering aan het verbeteren, zodat er meer nauwkeurigheid zit in de maten en de fit van de jurken. Onze B2B portal wordt steeds geavanceerder en zal volgend jaar meer opties bieden. Maar over het spannendste wat er gaat gebeuren mag ik nog niet alles verklappen… tipje van de sluier; er komt een nieuw merk!”

DEEL DIT BERICHT