ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

In gesprek met: Dominik Gross, Création Gross

Hij zit al bijna een jaar in de directie van menswear-label Création Gross: Dominik Gross. Wij mochten een exclusief interview afnemen met de 32-jarige zoon van mede-eigenaar Peter Gross.

U werkt nu bijna een jaar bij Création Gross. In oktober 2022 trad u toe tot de vierde generatie. Wat betekent bijna 100 jaar bedrijfsgeschiedenis voor u?

“Wat hier de afgelopen 98 jaar is bereikt is indrukwekkend en we zijn trots op de ontwikkeling die het bedrijf in al die tijd heeft doorgemaakt. Net als het bedrijfsleven zijn ons kernproduct – het pak – en de doelgroep ervan flink veranderd. Naast een sterke verbinding met business en occasion hebben we onze merken ook goed ontwikkeld in de lifestyle- en vrijetijdsbranche.”

Wat zou u willen veranderen bij CG – CLUB of GENTS en CARL GROSS? Hoe belangrijk is volgens u de wedding-afdeling?

“In de toekomstige ontwikkeling van de twee merken zie ik onder meer grote potentie in internationalisering. We hebben een sterke basis met uitstekende rankings in Duitsland. Maar uiteraard willen wij ook internationaal groeien. Met de uitbreiding van het verkoopnetwerk in Denemarken, Noorwegen, Finland en Italië hebben we weer een belangrijke stap in deze richting gezet. De divisie wedding is al enkele jaren voor ons van groot belang en zal ook de komende tijd een belangrijk onderdeel blijven waarin wij ons succesvol willen blijven ontwikkelen. Wij zien de trouwmodecollecties echter niet alleen als beperkt tot bruiloften, maar als een veelzijdig aanbod voor allerlei gelegenheden – want er is altijd wel reden voor een feest!”

Wat was uw belangrijkste ervaring van de afgelopen maanden? Wat is uw grootste leerervaring?

“Het grote aantal externe crises heeft ook geleid tot omwentelingen in de mode-industrie en daarom zijn de afgelopen maanden ook voor ons zeer uitdagend geweest. Toch hebben wij samen met onze klanten het afgelopen jaar het beste boekjaar uit de geschiedenis van het bedrijf kunnen realiseren. Het belangrijkste onderdeel hierbij is het nauwe contact dat in de mode enorm belangrijk is en de langdurige partnerships die wij met onze klanten onderhouden. Naast onze productkennis is deze nauwe band onze belangrijkste USP (unique selling point, red.).”

Wat is uw persoonlijke visie op het huwelijk?

“Ik ben onlangs verloofd en ben samen met mijn aanstaande begonnen met het plannen van de bruiloft. Eén ding staat voor ons al vast: wij willen een ongecompliceerde bruiloft. We willen niet dat het evenement ontaardt in pure stress; het moet tenslotte een dag zijn om met veel plezier aan terug te denken. Voor ons is het allerbelangrijkste dat we in nauwere kring een paar mooie momenten kunnen delen met familie en vrienden.”

“Samen met onze klanten hebben wij afgelopen jaar het beste boekjaar uit de geschiedenis van het bedrijf kunnen realiseren.”
Dominik Gross

De collectie 2024 van YourOwnParty by CG Club of Gents vertrouwt op pasteltinten en individuele styling voor de bruidegom en zijn best men.

Dominik Gross

DEEL DIT BERICHT