ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

Francois Bodet, Eglantine: Nabestellen is de uitdaging

Als het gaat om design en marketing, richten we ons in eerste instantie op bruidsmodespeciaalzaken, niet zozeer op de bruiden. Ons primaire doel is dan ook om bruidsmodespeciaalzaken precies de modellen en de service te bieden die ze nodig hebben om Generation Z te bedienen. Deze generatie groeide op met talloze realityshows die draaien om het thema bruiloften. Daarom willen ze romantiek en emotie tijdens hun fitting. Dat is eigenlijk de enige reden waarom ze naar een bruidsmodewinkel gaat.
VERANDERING VAN SOCIAL MEDIAKANALEN

Mijn advies: we moeten allemaal heel alert, snel en aanwezig zijn in de nieuwe media. Gen Z is een vluchtige generatie die snel schakelt van het ene social mediaplatform naar het andere. Bijzonder aan deze doelgroep is dat de bruiden niet willen wachten op hun trouwjurk. Deze moet onmiddellijk beschikbaar zijn. Mijn oproep aan de branche: het is aan ons om aan deze nieuwe behoeften te voldoen. Zo moeten we de levertijden verkorten, inzetten op geoptimaliseerd resourcemanagement en het verkleinen van voorraden.

FOCUS OP OPNIEUW ORDENEN

Naar mijn mening is de nabestelling de grootste uitdaging voor de branche in de komende jaren. We moeten snel, flexibel en vooral milieubewust handelen.

www.eglantine-creations.com

De eigenaar van het Franse bruidsmodelabel Eglantine adviseert optimaal resourcemanagement.

DEEL DIT BERICHT