ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

Fabrikanten moeten minimumprijzen invoeren

Sposa Facts Magazine vroeg bezoekers op de Interbride 2014 wat winkels het beste kunnen doen om de prijzen van bruidsjurken en accessoires op niveau te houden en de markt te beschermen. En welke rol fabrikanten daarin kunnen spelen.

Nick Verkaik Stylez Shoes Rotterdam, Nederland
“Ik heb heel veel last van bruidswinkels die bruiden een paar gratis trouwschoenen aanbieden bij hun jurk. Vervolgens sturen ze de bruiden naar mijn winkel om schoenen te passen. Als ze dan een model hebben wat ze mooi vinden, gaan ze terug naar de bruidswinkel waar dat model voor ze besteld wordt. Dat vind ik zo oneerlijk. We moeten elkaar als ondernemers juist ondersteunen. Fabrikanten moeten bij de winkels gaan aangeven dat hun producten niet gratis weg gegeven mogen worden. Er is geen kant en klare oplossing, maar ik wil dat deze praktijken stoppen.” 

Julia Goosmann Stührenberg Braut & Abendmode Lohne, Duitsland
“De online shops van de fabrikanten benadelen de gewone winkeliers; die zouden eigenlijk moeten verdwijnen. Of ze moeten dezelfde minimumprijzen hanteren als de winkels. Het zou ook helpen als de levertijden korter zouden zijn en dat fabrikanten niet verlangen dat je een minimum aantal jurken bestelt.” 

Biljana Malle Brautstudio Biljana Malle Krumpendorf am Wörthersee, Oostenrijk
“De goedkope imitaties uit China op het internet moeten gestopt worden. Zij maken het ons erg moeilijk. De fabrikanten zouden de inkoopprijzen van bruidsjurken kunnen verlagen. Door de hoge inkoopprijzen moeten wij de jurken verkopen voor prijzen die niet iedereen zich kan veroorloven.” 

Elena Vassiliadou (links) Marie Amour Fashion Wuppertal-Elberfeld, Duitsland
“Ik vind het belangrijker dat fabrikanten zichzelf en ons beschermen tegen internetplagiaat. Websites die kopieën verkopen, moeten van het web worden gehaald.” 

Marija Andrijanic Brautmoden Lady M Balingen-Weilstetten, Duitsland
“Ik hanteer altijd mijn eigen prijscalculaties. Als dat niet meer rendabel is, stop ik. Ik heb wel geluk, want ik heb weinig concurrentie in mijn regio. Er is nog één andere winkel, maar die heeft een ander assortiment. Concurrentiebeding in de regio is wel belangrijk. Het zou niet fijn zijn als er nog een winkel was met exact dezelfde merken.”

DEEL DIT BERICHT