ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

Elizabeth Young: “Elke trend krijgt nu een podium”

Frisse en levendige designs uit Australië: Madi Lane Bridal presenteert de nieuwe collectie Jeune. Creatief directeur en hoofdontwerper Elizabeth Young legt uit wat hen anders maakt en wat de branche dit jaar van het label mag verwachten.

Hoe zou u uw succesverhaal omschrijven?

“Ik heb jarenlang bruiden gestyled en een bruidsmodeketen gerund. Tot ik besefte dat steeds meer bruiden op zoek waren naar iets nieuws en anders. Ik vond geen collecties die al hun wensen verenigt, dus ben ik zelf bruidsmode gaan ontwerpen. Al snel werden mijn designs succesvol en overtroffen ze alle andere labels die we voerden. En zo werd Madi Lane geboren! Nadat we veel fans in Australië hadden gevonden, hebben we besloten om het merk in het najaar van 2019 op de wereldmarkt te introduceren. In ons debuutseizoen werden internationale retailers verliefd op Madi Lane en zoals het gezegde luidt: de rest is geschiedenis! Als ik terugkijk op wat onze teams de afgelopen vijf jaar hebben bereikt, is het een razendsnel avontuur geweest!”

Hoe komt u op nieuwe ideeën?

“De inspiratie is net zo divers als de bruidsmode zelf. Ik word geïnspireerd door allerlei soorten stoffen, de diversiteit en romantiek van de natuur, individuele culturen en natuurlijk individuele en bijzondere mensen. Dit is mijn basis. Soms komen mijn ideeën ook voort uit het zien van iets dat tot mijn verbeelding spreekt. Soms komen ze gewoon zomaar. Er gebeurt veel in mijn creatieve brein.”

Wat zijn de grootste uitdagingen bij het ontwerpen van een nieuwe collectie?

“Absoluut de tijd! Er lijkt nooit genoeg van te zijn.”

Uw sterkste markten zijn Australië, de Verenigde Staten en de EU. Hoe verschillen deze markten?

“Voor onze merken zijn er nauwelijks verschillen. We hebben het geluk dat de meeste van onze collecties goed worden ontvangen op de wereldmarkten. Ook onze best verkopende bruidsjurken zijn vergelijkbaar in alle markten. Natuurlijk zijn er specifieke trendverschillen in de afzonderlijke regionale markten. Maar over het algemeen passen onze japonnen prachtig in elke bruidswinkel.”

Hoe divers moet een collectie zijn?

“De wereldwijde pandemie heeft de trend ‘van alles en nog wat’ in de bruidsmode ingeluid. Veel stellen hebben hun huwelijk moeten uitstellen. Dit heeft ook weerslag gehad op de bruidsmodetrends. De post-pandemische bruid is diverser dan ooit. Vrijwel elke trend krijgt een podium in 2023. Bloemig en geometrisch kant, kralen en boho-versieringen en minimalistische stoffen. Ook glitter en glamour staan dit seizoen centraal: meer lagen stof, meer glitter en meer decadentie. Dit is een ontwikkeling die we nog niet eerder in onze merken hebben gezien en ik kijk ernaar uit om deze met retailers te delen!”

Wat kenmerkt uw nieuwe collectie Jeune, die op de komende beurzen wordt gepresenteerd?

“Ik heb er altijd van gedroomd om een high-end label op te richten. Maar mijn ideeën pasten niet bij onze huidige labels Madi Lane en Evie Young. En dus dacht ik: misschien is het tijd voor iets nieuws! Ik had gewoon het gevoel dat dit het perfecte moment is om de volgende fase van de Madi Lane Bridal Group in te luiden. Jeune bruidsjurken zijn modern, fris en verfijnd. Ze zijn een beetje dramatisch en door en door luxueus.”

Tot welke doelgroep richt Jeune zich? Zal de collectie als high-end label nog wel betaalbaar zijn?

“De stoffen en componenten die ik voor Jeune heb gebruikt, zijn van hoge kwaliteit en luxueus. Daardoor heeft het label een hogere prijsklasse dan de japonnen van Madi Lane en Evie Young. Met Jeune wil ik een prijsklasse aanbieden die we in het verleden niet hebben bediend. Het is echter altijd een leidend principe voor elk van onze labels, om voor zoveel mogelijk bruiden betaalbaar te zijn.”

Trunk shows vonden in het voorjaar al plaats in Nederland. Zijn deze ook gepland in Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland?

“We bieden trunk shows aan in de meeste EU-landen. We hebben gemerkt dat onze trunk shows ongelooflijk populair zijn bij retailers. Omdat ze een voorproefje geven van onze nieuwste collecties.”

Waar moeten bruidsmodewinkels zich op richten als het om social media gaat?

“Mijn top 3 zijn Instagram, TikTok en Pinterest. Het is essentieel voor moderne bruidsmodewinkels dat ze op elk van deze media aanwezig zijn. Zelf leggen we een sterke focus op socialmediamarketing. Om het voor onze retailers makkelijker te maken om op social media te werken, bieden wij toegang tot onze branded Dropbox-mappen. Hierin staan al onze campagnes, afbeeldingen, video’s en reels. Retailers hebben dus altijd content – ze hoeven het alleen maar te delen en ons te taggen!”

www.madilane.com

DEEL DIT BERICHT