ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

Annette Crameri van Dolce Vita pleit voor goede collectiefoto’s van bruidsmodefabrikanten

Branche-kenners over de verscheidenheid in de bruiloftsmarkt. Onze kleurrijke samenleving komt steeds meer naar voren in de bruidsmodesector. Of het nu gaat om de maatvoering, de collectiefotografie of de samenstelling van de collecties: diversiteit is het toverwoord.

Hoe moet collectiefotografie er tegenwoordig uitzien?

“Ik produceer jaarlijks het Dolce Vita-magazine, waar bruidsparen reikhalzend naar uitkijken. Als ik geweldige foto’s krijg, zoals van Kiss the Bride, Olvis, Rembo Styling en Marylise, kan ik er heel creatief mee aan de slag. Diversiteit is immers zeer belangrijk. Een bruid wil zien waar een fabrikant voor staat, wat hij met zijn nieuwe collectie wil zeggen. Maar veel merken beseffen nog steeds niet hoe belangrijk goed fotomateriaal is voor ons werk. Ze presenteren de jurken met dertien-in-een-dozijn foto’s en zijn dan verbaasd als de verkoop stagneert. Als je je merk niet presenteert met geweldige foto’s, doe je niet meer mee.”

Hoe belangrijk is de vintagetrend?

“Bruiden in Zwitserland zijn zeer goed op de hoogte van de modetrends. Omdat opvallend veel bruidsparen ervoor kiezen om hun bruiloft alleen in het gemeentehuis te bevestigen of aanvullen met een vrije ceremonie, ervaart de bruidsmode ook een grote verandering. Aan de ene kant heeft de klassieke trouwjurk nog steeds een groot aandeel en deze japon wordt vooral gedragen op een mooie, klassieke bruiloft. De vintage-look wordt steeds belangrijker. Veel bruidsparen willen vandaag de dag authentiek trouwen: stoer, stedelijk en ongedwongen. Met de vintage-look kan die eigen stijl veel beter worden gerealiseerd. Dus de bruid heeft de mogelijkheid om de jurk aan te kleden met persoonlijke accessoires, zoals sneakers of een stoer leren jack of een jeansjasje.”

DEEL DIT BERICHT