ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

Angela en Werner Dier van textielagentschap Dier zouden bij modewinkels graag meer collectiekeuze zien voor avondkleding

Branche-kenners over de verscheidenheid in de bruiloftsmarkt. Onze kleurrijke samenleving komt steeds meer naar voren in de bruidsmodesector. Of het nu gaat om de maatvoering, de collectiefotografie of de samenstelling van de collecties: diversiteit is het toverwoord.

Hoe moet collectiefotografie er tegenwoordig uitzien?

“Foto’s moeten gevoel en emoties opwekken. De bruid moet zich kunnen inleven in de beelden. Moderne fotografie en vooral foto’s die passen bij de doelgroep, worden steeds belangrijker. Vooral in tijden van Facebook en Instagram is het voor de winkels onontbeerlijk om sterke foto’s van het assortiment te hebben om hun marketingpositie te versterken. Daarnaast is storytelling een marketinginstrument dat steeds belangrijk wordt. Niet alleen het product zelf, maar ook het verhaal erachter speelt een rol.”

Hoe belangrijk is avondmode voor de branche?

“De consument verwacht veel keuze op het gebied van avondkleding: verschillende stijlen, maten en prijsklassen. We moeten inspelen op de laatste trends, want een avondmodeklant komt vaak meerdere keren per jaar. Deze klanten zijn vaak niet bereid om levertijden van enkele weken of zelfs maanden te accepteren. Alleen al op basis van de productie-aantallen zijn losse nabestellingen niet mogelijk.”

DEEL DIT BERICHT