ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

Dit mag u van de Interbride verwachten

Bezoekers van de vakbeurs Interbride kunnen dit jaar veel verwachten: ruim 180 exposanten presenteren meer dan 430 collecties. Hier vindt u een overzicht van de belangrijkste weetjes.

Bezoekers van de vakbeurs Interbride kunnen dit jaar veel verwachten: ruim 180 exposanten presenteren meer dan 430 collecties. Hier vindt u een overzicht van de belangrijkste weetjes.

LEVERTIJDEN:
flexibel en klantvriendelijk
Latere beursdatum, (te) late levering? “Dat is helaas een wijdverbreid misverstand”, aldus Interbridedirecteur Ulrich Wendel. “Een beursdatum heeft helemaal niets te maken met de orderverwerking tussen de klant en de fabrikant. De deelnemende exposanten handelen hun orders individueel af en bepalen de verdere details in een persoonlijk gesprek met hun klanten. Zoals in elk voorgaand collectiejaar geldt ook nu: betrouwbaarheid en klanttevredenheid hebben de hoogste prioriteit.”

Beurs als belevenis
De organisatie van de Interbride betreedt dit jaar bewust een aantal ongebaande paden. Onder de werktitel Avenue of Emotions hebben creatieve koppen en strategen een nieuw concept bedacht dat de bezoekers al direct bij de ingang van de hallen zal verrassen. De boulevard in roze- en violettinten is een eerbetoon aan het bruiloftsgevoel en nodigt bezoekers uit tot een prettige wandeling door de hallen met royale beursstands en chillzones.

VAN DE BRANCHE VOOR DE BRANCHE
Het motto van de Interbride is: van de branche, voor de branche. Wat houdt dit concept eigenlijk precies in?

Achtergrond
De Interbride is ontstaan uit een initiatief van 23 fabrikanten met een gemeenschappelijk doel: een kwalitatief hoogwaardige beurs in het leven te roepen, die modern, internationaal en transparant is. En dat is in 2012 gestart. ‘Van de branche, voor de branche’ is sindsdien het devies.

De organisatie
Het organiseren van een beurs vraagt een gespecialiseerde en goede aanpak. Daarom werken de in Interbride georganiseerde fabrikanten samen in teams van experts. Ieder van hen is een belangrijke speler voor de goede aanpak en sfeer van de beurs.

DE INTERBRIDE IN VOGELVLUCHT
Messe Düsseldorf, hallen 13 en 14
Datum: 25 – 27 juni 2016
Bezoekers kunnen zich online registreren voor tickets.
Openingstijden: 
Zaterdag 25 06 2016: 09.00 uur tot 18.00 uur
Zondag 26 06 2016: 09.00 uur tot 18.00 uur
Maandag 27 06 2016: 09.00 uur tot 17.00 uur
De beurshallen zijn tot 20.00 uur geopend.
Happy 5 Hour op zaterdag en zondag vanaf 17.30 uur.
Beursplattegrond op www.interbride.eu

Jonge internationale designers
Mode gedijt op nieuwe, gedurfde en ongewone designs: die gedachte motiveerde de organisatie van de Interbride het afgelopen jaar om onbekende talenten naar de beurs te halen. Het bleek een schot in de roos. “Toen vreemden mij benaderden en me feliciteerden met mijn collectie, gaf dat een enorm gevoel van bevestiging dat ik op de goede weg zit”, vertelt een van de vijf deelnemers van de 2016editie. De huidige aanmeldprocedure loopt tot midden
april, zie hiervoor www.interbride.eu.

INTERNATIONALE MEDIAPARTNERS
De Interbride werkt op internationaal niveau samen met highcirculation mediapartners. In de press room in hal 14 liggen magazines ter inkijk en om mee te nemen.

Het tempo bepalen
“Kwaliteit, diversiteit, internationaal en een kwalitatieve rijkdom aan verrassingen: dat is onze leidraad voor het beursconcept. Als toonaangevende beurs verzamelen we de gehele branche onder één dak. De belangrijkste namen uit de internationale bruidsen gelegenheidsmodefabrikanten zijn aanwezig. En meer: namelijk ook alle herenmode en accessoirefabrikanten. Een dergelijk portfolio aan exposanten is uniek”, aldus directeur Ulrich Wendel.

Grote merknamen
Wat maakt de Interbride uniek? Ulrich Wendel: “Het niveau van de exposanten met gerenommeerde topmerken in combinatie met de nieuwe en vooruitstrevende labels! Rond de beursdatum zijn de collecties van alle fabrikanten compleet,
waardoor de bezoeker zich kan onderdompelen in een ongeëvenaard gevarieerd aanbod van collecties. De Interbride is een happening, waar de bezoeker de styling, jurken, pakken en accessoires direct kan ervaren en aanraken.”

De Interbride-teams
Directie
Ulrich Wendel is de directeur van de Interbride. Bij hem komen alle organisatorische lijnen samen. Ook rapporteren alle teams aan hem en hij beheert de financiën. Wendel is bovendien het gezicht van de beurs en hij hecht er veel waarde aan
dat de Interbride het resultaat is van de gezamenlijke inspanningen van de verantwoordelijke teams.

Team Look and Feel
Exposanten en bezoekers verwachten van een beurs dat er zowel een perfecte setting is om orders te verwerken, als speciale highlights buiten de stands. Aan dit team de uitdaging om een perfecte combinatie te vinden tussen een consistent
totaalconcept voor de beurs, verschillende events en verrassingselementen.

Team Strategie en Toekomst
Hoe ziet het ideale toekomstscenario voor de Interbride eruit? Wat verlangen de exposanten en bezoekers van morgen en hoe kan de Interbride optimaal voldoen aan deze verwachtingen? Dit team bestaat uit strategen met een open blik op
de toekomst en een uitstekend ‘fingerspitzengefühl’. Team Management en Organisatie Sterk aan de zijde van de exposant: zo luidt het motto van dit team. Wat vanzelfsprekend klinkt, omvat in werkelijkheid een lange lijst aan activiteiten: de perfecte indeling van de stands, de coördinatie van open afbouwwerkzaamheden, gastronomie, een vlotte registratie et cetera. De verantwoordelijken garanderen dat alles in de aanloop naar én tijdens de beurs op rolletjes loopt.

Team Pers en Public Relations
Hoe vergroot de Interbride haar naamsbekendheid? Hoe en wanneer ontvangen de bezoekers en exposanten de informatie die ze nodig hebben? Hoe presenteert de Interbride zich op internet? In team Pers en Public Relations draait alles om de marketing van de beurs en de belangrijkste highlights.

DEEL DIT BERICHT