ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

Directiewissel bij Weise Fashion

Vanaf 22 september 2023 hebben Anne-Kathrin Hataraki en Carolin Braun de leiding overgenomen als nieuwe CEO’s van Weise Fashion, een toonaangevend bruids- en avondmode-, accessoire- en communiemodemerk in Duitsland. Zij nemen de plaats in van CEO Zoran Banozic, die sinds 2005 bij het bedrijf werkte.

Zoran Banozic heeft Weise Fashion de afgelopen jaren met succes door economisch moeilijke jaren geloodst en speelde een sleutelrol bij de fusie met IamYours GmbH. Door de fusie van Weise Fashion met de IamYours Group (Düsseldorf) in maart 2021, kennen Anne-Kathrin Hataraki en Carolin Braun het bedrijf al erg goed. Allebei gaven ze leiding aan IamYours. Anne-Kathrin Hataraki is sinds maart 2020 CEO van IamYours en wordt ondersteund door Carolin Braun in de rol van CFO. Door dit duoleiderschap kunnen beide bedrijven nog intensiever samenwerken.

Twee nieuwe directeuren

In hun nieuwe rollen als managing directors zijn Anne-Kathrin Hataraki en Carolin Braun verantwoordelijk voor de strategie, oriëntatie en groeigerichte positionering van het bedrijf. De aftredende directeur, Zoran Banozic, zegt over deze directiewissel: “Afscheid van dit bedrijf is niet gemakkelijk voor mij, maar ik doe het met dankbaarheid en bescheidenheid. Dankbaarheid voor alle waardevolle ervaringen die ik mocht verzamelen, en bescheidenheid. Mijn afscheid is ook een nieuw begin – voor mij persoonlijk en voor het bedrijf. Ik ben benieuwd welke nieuwe wegen zich gaan openen en hoe het bedrijf en het team de uitdagingen overwinnen.”

Anne-Kathrin Hataraki en Carolin Braun gaven ook commentaar op hun nieuwe posities: “We betreuren het vertrek van Zoran Banozic en wens hem het allerbeste in zijn nieuwe rol. Tegelijkertijd creëert deze verandering nieuwe kansen voor Weise en IamYours om samen nog verder te groeien. We kijken ernaar uit om met de toegewijde teams in heel Duitsland samen te werken en de marktpositie van Weise Fashion verder uit te breiden. Samen zullen we ons succesverhaal voortzetten en profiteren van de kansen die onze bedrijven in onze branche hebben.”

Over Weise Fashion

De wortels van het traditionele bedrijf Weise gaan terug tot de 19e eeuw. In 1955, Harry Weise en zijn vrouw Erika startten in 1880 een bindbedrijf voor kunstbloemen in de woonkamer van een eengezinswoning. Tegenwoordig is Weise een succesvolle producent van bruids- en avondmode, accessoires en communiekleding. Weise is nog steeds een familiebedrijf en heeft duidelijke visies. De collecties zijn modern, professioneel en individueel, en worden beïnvloed door traditie en tijdsgeest. Collecties die de dag onvergetelijk maken voor degene die ze draagt, in een perfecte outfit met de bijpassende accessoires. Alle collecties worden verkocht aan gespecialiseerde retailers en in de eigen winkels van IamYours.

Photo with Anne-Kathrin Hataraki and Carolin Braun.

DEEL DIT BERICHT