ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

Designer Sina Neumann van Lohrengel vertelt

“Er is weinig waarmee we ons beter kunnen presenteren dan met onze eigen stijl.”

Hoe zijn de eerste weken in de bruidsmode verlopen?

“Vooral in de creatieve industrie werkt iedereen op zijn eigen manier. En die manieren van werken moet je van elkaar leren kennen. Er is geen ultieme methode om iets ontwerpen. Daarom hou ik vooral van het directe contact hier bij Lohrengel en het uitproberen van nieuwe ontwerpen in ons atelier.”

Wat is je visie voor Lohrengel?

“Het belangrijkste voor mij: dapper zijn. Bruidsmode is de mooiste discipline in de mode. Ik wil jurken ontwerpen voor bruiden die net als ik durven te dromen. Tijdens haar bruiloft moet elke vrouw zich fantastisch voelen en niet denken aan haar kledingmaat. Elke vrouw is anders en dat laten we zien met onze contouren.”

Wat bepaalt je stijl?

“De Scandinavische geluksformules hygge en lagom geven vorm aan mijn stijl, persoonlijkheid en authenticiteit volgens het motto ‘have less, do more, be more’. Het zijn vaak de kleine dingen die het grote verschil maken. Kort en bondig: Scandinavië. Natuurlijkheid. Gewoon, mijn wereld.”

Wat vind je het leukste aan mode ontwerpen?

“Als ontwerper zie ik de wereld met andere ogen. Er is weinig waarmee designers zich beter kunnen presenteren dan met hun eigen stijl. Voor mij betekent werk een passie die écht moet zijn. Werk met inzet en hart. De will om iets bijzonders te creëren. Enthousiasme, ervaring, passie, tolerantie, waardering, precisie, moed en optimisme zijn mijn drijfveren.”

Wat heb je hiervoor gedaan?

“Na mijn beroepsopleiding als naaisterbij het bedrijf Brax Leineweber heb ik mijn studie voortgezet aan de hogeschool in Hannover. Daarna werkte ik bij Simplicity Trade. Nu heb ik bij Lohrengel de mooiste liga gehaald: ontwerper van bruidsmode.”

Wat zou je aantrekken op je eigen bruiloft?

“Een luchtige, lichte bohojurk met een lage rug, delicaat tatoeagekant en een zachte tule rok, gecombineerd met een vestje.

DEEL DIT BERICHT