ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

De Rosa Clará Group viert 16 bruidsjurkcollecties

Oprichtster en ontwerpster Rosa Clará en zoon Dani waren de gastheren van het succesvolle inkoop-evenement in Barcelona, waar ze de 16 nieuwste bruidsjurkcollecties van de Rosa Clará Groep vierden.

Meer dan 1.000 inkopers waren in Barcelona aanwezig om de nieuwste collecties van Rosa Clará Group te bewonderen. De Spaanse fabrikant zal dit jaar niet deelnemen aan de Barcelona Bridal Fashion Week.

Showroom in Barcelona

Van 10 tot 12 februari stond de showroom in Sant Just Desvern helemaal in het teken van bruidsmode. Rosa Clará opende haar deuren voor meer dan 1.000 binnen- en buitenlandse inkopers om de nieuwste collecties te onthullen en het trouwseizoen officieel van start te laten gaan.

“Dit weekend is een mijlpaal in onze geschiedenis,” deelde Dani Clará mee. “Voor het eerst in het 29-jarig bestaan van de Rosa Clará Group hebben we exclusief onze meer dan 16 bruidsjurkcollecties voor 2025 getoond.” Onder de uitgelichte collecties bevond zich ook de Rosa Clará Couture-lijn, de haute couture collectie die toonaangevend is binnen de bruidsmode.

Bruidsmode- en cocktailtrends voor 2025

De showroom, die zijn deuren opende in 2012, strekt zich uit over 6.000 vierkante meter verdeeld over vijf verdiepingen. Inkopers kregen hier de kans om de nieuwste trends voor 2025 in bruids- en cocktailjurken te verkennen. Het team heeft onophoudelijk gewerkt om zowel de 16 bruidscollecties als de zes cocktailcollecties tegen begin februari gereed te hebben. “Dit was van cruciaal commercieel belang voor ons,” voegt Clará toe, “omdat we willen voldoen aan de behoeften van onze klanten in meer dan 83 landen over de hele wereld.”

Pionier in bruidsmode

Als pionier in de bruidsmode heeft Rosa Clará de inkoopkalender vervroegd: “We hebben maar één doel: de beste service bieden aan klanten en bruiden wereldwijd,” zegt Rosa Clará zelf. “We hebben er altijd naar gestreefd om de bruidsmodesector innovatief vorm te geven, om klanten centraal te stellen in onze strategie en inkopers zekerheid te bieden. Precies om deze reden hebben we besloten al onze collecties in februari af te ronden. Het doel is om onze levertijden verder te verbeteren.”

Succesvol galadiner

De lancering van de nieuwe collecties voor 2025 werd een daverend succes, met als hoogtepunt een galadiner voor 1.000 genodigden in het Maritiem Museum ‘Drassanes’ in Barcelona. “Deze locatie is uniek en heeft een rijke geschiedenis. Het staat symbool voor de hechte band tussen ons bedrijf en de stad Barcelona.”

Geen deelname aan de Barcelona Bridal Fashion Week

Rosa Clará zal in april niet tentoonstellen op de Barcelona Bridal Fashion Week. Volgens de ontwerpster worden nieuwe manieren gezocht om de collecties aan bruiden over de hele wereld te presenteren. “Bovendien hebben we besloten om te exposeren op de ABC-Salon in München, en om deel te nemen aan beurzen in het Verenigd Koninkrijk, Italië en de Verenigde Staten, die voor Barcelona zijn gepland.”

Over Rosa Clará Group

De Rosa Clará Group, opgericht in 1995, heeft vier operationele centra in Spanje, vanwaaruit zij de productie en distributie van haar 16 bruids- en zes cocktailcollecties in 83 landen regelt via 140 exclusieve winkels en 4.000 verkooppunten wereldwijd. Daarnaast zijn er filialen in de VS, Brazilië, Mexico, Canada, Portugal, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

A photo with Rosa Clará and Dani Clará in a bridalstore

DEEL DIT BERICHT