ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

Blijf niet achter! Ontdek alles over de nieuwe bruid

WIE IS ZIJ? WAT DENKT ZE? WAT WIL ZE?

Echo Boomers, de Lost Generation, de Millennium-generatie: er zijn een heleboel benamingen voor de groep die officieel aangeduid wordt als Generatie Y en momenteel de ‘huwbare leeftijd’ heeft. Wat onderscheidt de bruiden van deze generatie van eerdere generaties? En wat is belangrijk om te weten over deze Nieuwe Bruid? Sposa Facts Magazine deed onderzoek.

Generatie Y
ook wel Gen Y, is de opvolger van Generatie X en wordt over het algemeen gedefinieerd aan de hand van de geboortejaren 1980 tot 1996. De groep, nu in de leeftijd van 17 tot 33 jaar, vertegenwoordigt momenteel 33 % van de complete wereldbevolking. In Nederland bestaat de bevolking voor 18 % uit Millennials, in Duitsland is dit bijna 20%. Er wordt daarbij vaak nog een onderscheid gemaakt tussen de jongere helft (17 t/m 25 jaar) en de oudere helft (26 t/m 33 jaar). Voor u als ondernemer in de bruidsmodebranche is met name deze tweede groep er één om rekening mee te houden. Millennials in deze leeftijd zijn bezig met het opbouwen van hun huishouden en doen daarvoor grote aankopen. Als bruiden en bruidegoms to be stappen zij bovendien uw wereld in.

Late bloomers 
Het karakter van Gen Y’ers is gevormd door een aantal belangrijke factoren. Omdat zij opgegroeid zijn in een tijd van economische voorspoed, weinig oorlog en technologische vooruitgang zijn ze bijvoorbeeld heel optimistisch. Ze vinden een goede balans tussen werk en privé belangrijk, maar zijn daarbij late bloomers. Of het nu gaat over uit huis gaan, studeren, werken, trouwen of een huis kopen: Generatie Y neemt hiervoor de tijd. Door hun hoge welvaartsstandaard zijn ze gewend om bovendien veel keuzevrijheid te hebben. Dat maakt hen kritisch.

24/7 online 
Smartphone, iPad, laptop: Millennials veranderen wel 26x per uur van mediatype. Ze zijn opgegroeid met het internet en gewend aan het leven in een 24/7 informatiemaatschappij. Het zijn early adaptors die snel nieuwe technieken ontdekken én beheersen. In een steeds meer globaliserende wereld vindt deze groep het belangrijk om zichzelf te uiten en uniek te zijn. Dit doen ze door middel van mode en het maken van bijvoorbeeld selfies en filmpjes (via sociale media als Facebook, Instagram en Snapchat).

Fora en reviews 
Als ondernemer wilt u natuurlijk deze groep aan u binden. Uit onderzoek blijkt echter dat ze minder gevoelig zijn voor reclame en marketing dan eerdere generaties. Daarbij hechten ze wel veel waarde aan merken. Eenmaal geïnteresseerd in een merk, blijkt de Gen Y’er bovendien erg loyaal. Een ander belangrijk element is de neiging van deze generatie om haar mening (online) te delen. Gen Y’ers bezoeken fora en lezen reviews als ze zelf een aankoop gaan doen, maar vinden het ook bijna hun plicht om hun mening te delen met hun omgeving. Reden te meer dus om ervoor te zorgen dat elke Millennialbruid en -bruidegom, met of zonder outfit, tevreden uw winkel verlaat!

green wedding;

DEEL DIT BERICHT