ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

Chiara de Vlieger, MRFG: Katoenen kant is geen alternatief

Bij MRFG vinden we het hoog tijd om verantwoordelijkheid te nemen. Niet alleen omdat Generation Zoomer het vraagt, maar ook omdat het belangrijk voor ons is. Het is onze verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een bewustere samenleving. We hebben deze verantwoordelijkheid serieus genomen en onze huidige processen verduurzaamd.
GEEN OVERTOLLIGE VOORRAAD

We produceren alleen op bestelling, we hebben geen overtollige voorraad en ons productieafval is minimaal. We zochten naar duurzame stoffen die gemaakt zijn van gerecyclede garens en verwerkt kunnen worden tot het fijnste chiffon, of stoffen die weinig grondstoffen gebruiken, zoals bamboevezels. Het aanbod is echter beperkt, vooral voor kant. Katoen is eigenlijk geen alternatief omdat de teelt ervan veel natuurlijke hulpbronnen verbruikt.

TWEEDELIG OM TOE TE VOEGEN

Voor de collecties van 2022 bieden we steeds vaker tweedelige stukken aan die vrij te combineren zijn. Na de bruiloft kunnen de losse delen worden gedragen met een jeans of een casual trui. Onze casual collectie voor 2022 bestaat bijvoorbeeld ook uit stoffen en materialen die we al heel lang op voorraad hebben. In plaats van rollen stof weg te gooien, hebben we een creatieve en coole collectie voor naar kantoor gelanceerd.

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

Duurzame productie is een continu proces en we leren elke dag nieuwe dingen. Als je corporate social responsibility wilt, moet je alle lagen van het bedrijf erbij betrekken, en dat kun je niet alleen. Je moet alle partners erbij betrekken – van de stoffenfabrikant tot het transport naar onze klanten. Maatschappelijk verantwoord ondernemen moet meer zijn dan een verkooptruc. De nieuwe generatie bruiden leeft en koopt veel bewuster en als je als bedrijf wilt overleven, moet je daarin meegaan.

TRANSPARANTIE IS CRUCIAAL

Ik denk dat de nieuwe bruid precies wil weten waar haar trouwjurk vandaan komt. Het is ook belangrijk voor haar dat de japon net zo individueel en speciaal is als zij. Ik durf zelfs te beweren dat de bruid van Gen Z aanzienlijk meer eisen stelt aan de trouwjurk en de bruidsmodespecialist. We communiceren precies waar de bruidsmode vandaan komt, waar het is gemaakt en welke materialen zijn gebruikt. We introduceren zelfs de coupeuses die de bruidsmode naaien op onze social media. Transparanter kan niet.

FOCUS OP NABESTELLINGEN

In het verleden werden er grote aantallen artikelen geschreven en werd er een groot magazijn ingericht zodat de bruidsmode uit voorraad werd verkocht. Tegenwoordig werken we veel meer met nabestellingen. Dit versterkt de samenwerking met retailers en het betekent ook een vermindering van het risico voor retailers omdat ze geen grote hoeveel- heden hoeven in te kopen, maar kunnen testen welke japonnen goed worden ontvangen door de bruiden. Voor het bruidsmodelabel betekent dit natuurlijk een effectieve productieplanning. De collectiebestelling voor het nieuwe seizoen is daarom des te belangrijker. Retailers moeten genoeg inkopen om een goede keuze te kunnen aanbieden, ervoor zorgen dat ze betrouwbare, risicovrije, commercie╠łle bruidsmode inkopen, maar ook items die bruiden naar hun winkels zullen lokken!

www.mrfg.be

Chiara de Vlieger over het beperkte aanbod van duurzame stoffen.

DEEL DIT BERICHT