ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

Brian Kuipers: Reorganisatie van processen

De kostenmanagement van Très Chic staat sinds het begin van de Covid-pandemie onder druk. We spraken met de eigenaar, Brian Kuipers.

“Ons kostenmanagement staat al sinds het begin van de Covid-pandemieonder druk, nog voordat de prijzen voor transport, lonen en energie in onze productielanden drastisch stegen. Intern hebben we met behulp van ons hele team veel processen en kostenstructuren gereorganiseerd om prijsstijgingen in de twee jaar van de pandemie te voorkomen. Eind vorig jaar lieten de extreem stijgende productie- en verzendkosten ons geen andere keuze dan onze prijzen voor nieuwe en bestaande collecties te verhogen.”

 

Prijsverhoging sinds januari 2022

“Vanaf 1 januari 2022 hebben we onze prijzen voor alle bestaande collecties verhoogd, evenals de prijzen voor aanpassingen en aanvullende diensten zoals snellere leveringen.”

“Elke dealer is vrij in zijn eigen prijsberekening. We weten dat berekeningen heel verschillend zijn. Dealers hebben vaak een standaard calculatiemethode die hun verkoopprijzen bepaalt. Naar mijn mening zal dit niet veranderen met hogere groothandelsprijzen. Wat een bruidsjurk vaak duurder maakt, is het bestellen van japonnen met aanpassingen. Steeds meer bruiden willen deze service en naar mijn mening moet dat niet met een standaard calculatie worden berekend.”

 

Bruiden zijn prijsbewust

“Het is duidelijk dat bruiden prijsstijgingen zullen voelen. Veel van hen hebben dit al ervaren, omdat sommige winkels hun prijzen hebben verhoogd om tijdens de pandemie het hoofd boven water te houden. De hele wereld om ons heen wordt duurder – helaas is dit ook onvermijdelijk voor de bruidsmodebranche.”

www.treschicbridalwear.com

brian-kuipers-tres-chic

DEEL DIT BERICHT