ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

Ben Sassen van Elsa Coloured Shoes vertelt

“Wij hebben voor een omnichannel-aanpak gekozen.”

Elsa Coloured Shoes heeft myshoestories.com gelanceerd. Waarom?

“Wij zijn met het platform Myshoestories.com gestart om de online bruid een optimaal online aanbod te bieden. Myshoestories.com is ons nieuwe online platform, waarmee we samen met de bruidswinkels de uitdaging aangaan om het bruidspaar te blijven bereiken.”

Hoe gaat het momenteel in de markt?

“Bruidsmodezaken hebben de afgelopen jaren een daling in de verkoop van schoenen en accessoires gezien. In het verleden verkocht een gemiddelde bruidswinkel accessoires aan ongeveer zeven van de tien bruiden. Maar de verkoop van schoenen en accessoires is in de meeste bruidswinkels afgenomen. Met ShoeStories proberen we optimaal in te spelen op de snel veranderende behoeften van consumenten. De toename van verkoopkanalen maakt het mogelijk dat consumenten wereldwijd en 24/7 toegang hebben tot een breed scala aan producten en informatie.”

Hoe kunnen bruiden bestellen?

“Elsa Coloured Shoes heeft voor een omnichannel-benadering gekozen. Deze richt zicht op de bruid en de bruidegom en zorgt ervoor dat zij het gewenste product via het kanaal naar hun keuze kunnen bemachtigen. Dit kan zowel in een fysieke bruidswinkel als via verschillende onlinewinkels of kanalen.”

Hoe is de lancering ontvangen?

“Als ondernemers worden wij continu uitgedaagd om te innoveren en optimaal in te spelen op de snel veranderende behoeften van de consument. De bruid koopt haar jurk nog steeds in de bruidswinkel, maar bestelt haaraccessoires steeds vaker online. Dit ondervinden onze klanten ook en zij reageerden dan ook over het algemeen positief op ShoeStories.”

Hoe wordt de detaillist hierbij betrokken? “Veel bruidswinkels geven aan dat het onmogelijk is om onze complete bruidsschoenencollectie in de winkel op te nemen en om, naast de bruidsjurk, ook nog tijd te besteden aan persoonlijk schoenadvies. Met ShoeStories willen wij daarom ontzorgen, door een vangnet te bieden voor de bruidsparen die zonderschoenen de winkel verlaten en vervolgens online gaan zoeken. Voor de onlinesamenwerking met de bruidswinkels hebben wij diverse concepten ontwikkeld. De bruidswinkels kunnen bruidsparen die geen beslissing nemen over de aankoop van hun schoenen een voucher met unieke actiecode aanbieden. Zij kunnen deze code verzilveren bij aankoop via het platform en de bruidswinkel ontvangt hiervoor een commissie. Tevens zijn er mogelijkheden om, naast een vermelding in de store locator, als verkooppunt opgenomen te worden als pick up-point. Bruidsparen kunnen de online bestelde producten ophalen in de bruidswinkel waarmee extra traffic naar de winkel gegenereerd wordt. Zo kunnen wij de bruidswinkels versterken!”

DEEL DIT BERICHT