ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

Bartosz Wodecki: “Bruidsmodemerken leven van creativiteit”

Het label Limited van Bianco Evento staat voor luxe bruidsmode met moderne accenten. Directeur Bartosz Wodecki presenteert de premium collecties en legt uit waarom creativiteit zo belangrijk is in de branche.

Hoe kunnen bruidsmodewinkels zich presenteren in het premium segment?

“Het is heel belangrijk dat retailers hun eigen identiteit creëren bij het selecteren van hun trouwjurken. Bruidsmodespeciaalzaken moeten de bruiden begrijpen die ze proberen aan te spreken. Bij Bianco Limited is een breed scala aan stijlen verkrijgbaar: van casual japonnen tot prinsessenbruidsjurken. Sommige zijn sensueler dan andere, met glitters en opvallende kristallen. We ontwerpen de japonnen altijd op basis van de twee belangrijkste criteria: de lichaamsvormen en de materialen. Ik geloof dat dat is wat een trouwjurk tot een kwaliteitsjapon maakt, ongeacht in welke stijl je ze ontwerpt.”

Wat kunnen retailers doen om succesvol te zijn op het spanningsveld tussen risico’s en kansen?

“We weten dat retailers voorkeur hebben voor bruidsmode die makkelijk te verkopen is. Maar het is ook belangrijk voor ons als industrie om in te spelen op de behoeften van bruiden. Ook wij ontwerpen voor elke collectie een aantal bijzondere, opvallende japonnen, die niet alle bruiden altijd even mooi zullen vinden. Zo kunnen we een groot publiek bereiken. In ons atelier in Barcelona zijn we voortdurend bezig met het ontwikkelen, bestuderen en ontwerpen van nieuwe bruidsmode. Om zo de collecties onderdelen aan te kunnen bieden die makkelijk te verkopen zijn en óók trendy en exclusief zijn.”

Welke rol spelen merkloyaliteit en merkbekendheid?

“De bruiden dragen ons merkimago uit naar de buitenwereld. Onze japonnen passen bij elk type feest: van majestueus tot licht tot informeel. Maar los van het beeld, is het belangrijkste voor ons dat een bruid zich mooi en comfortabel voelt. Bovendien worden veel bruidsjurken van Bianco Limited geleverd met verwijderbare accessoires. Dit geeft de bruid meer mogelijkheden. Ze kan zelf bepalen hoe ze de japon wil dragen.”

Hoe datagedreven moeten de beslissingen van de bruidsmodebranche zijn?

“Ook ons merk heeft zijn iconische bruidsjurken en bestsellers waar je rekening mee moet houden bij het ontwerpen van de nieuwe collectie. Maar dat betekent niet dat je moet stoppen met het creëren van nieuwe dingen. Het is belangrijk om creatieve momenten te creëren en innovatief te blijven, om zo vooruit te komen. Merken die dat niet doen, stagneren en worden oninteressant.”

Hoe ondersteunt u uw handelspartners?

“We staan altijd in contact met onze klanten en proberen hun problemen aan te pakken. We bezoeken beurzen door heel Europa waar we in contact komen met ondernemers en retailers. Zij geven ons hun advies, suggesties en meningen. We mogen niet vergeten dat deze bruidsmodespecialisten de schakel zijn tussen het merk en de bruid! Deze interacties helpen ons onze productie te verhogen. Daarom hebben we ook onze productiefaciliteiten weer kunnen uitbreiden.”

https://bianco-evento.com/

DEEL DIT BERICHT