ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

Anne Rantzau, Lilly: Gen Z houdt niet van telefoneren

Bij Lilly mixen we romantiek met elementen van street fashion in de nieuwe bruidsstijlen. Hierdoor zien ze er sexy en verfijnd uit - maar zijn ze altijd draagbaar en verkrijgbaar tegen aantrekkelijke prijzen. Precies geschikt voor de Gen Z dus.

We hechten veel belang aan de veelzijdigheid van de bruidsjurken – ze kunnen snel worden veranderd van prinses naar boho, zijn geschikt voor kleine bruiloften, maar kunnen ook in een mum van tijd opnieuw worden ontworpen voor een echt groot trouwfeest. Zo bereiken we in onze Lilly-winkels een brede doelgroep met een overzichtelijke voorraad. Duurzaamheid staat bij Generation Z hoog in het vaandel. Onze mix & match items bieden dan ook de mogelijkheid om na de bruiloft tops, blouses en rokken met alledaagse mode te combineren en te dragen.

SEXY IN ELKE MAAT

Ik ben van mening dat trouwjurken in alle maten sexy, comfortabel en draagbaar moeten zijn – niet alleen in maat 36. Het is niet meer zo dat een bruid met maat 48 alleen zeer specifieke japonnen mag dragen – ook in een maatje meer toont de moderne bruid trots haar vrouwelijke rondingen.

ERVARING MET HET MAKEN VAN AFSPRAKEN

Bij Lilly werken we al vijf jaar uitsluitend met afspraken, wat onze planning makkelijker maakt en ons in staat stelt om op elke afspraak honderd procent voorbereid te zijn. De bruid en haar gasten vermijden op die manier lange wachttijden. Persoonlijk denk ik dat klanten in veel andere branches binnenkort de mogelijkheid krijgen om afspraken te maken.

DIGITALISERING IN SCANDINAVIEĢˆ

ScandinavieĢˆ is over het algemeen erg gedigitaliseerd – vooral Denemarken. Digitalisering biedt Generation Z niet alleen heel wat communicatiemogelijkheden: wij hangen bijvoorbeeld QR-codes in onze etalages, deze worden gekoppeld aan filmpjes die we vervolgens in de etalage presenteren.

WAT IS HET DNA VAN HET BEDRIJF?

Mijn tip aan bruidsmodespeciaalzaken met betrekking tot de toekomst en Gen Z: probeer duidelijk te zijn, met een duidelijk afgebakend bedrijfs-DNA. Welke stijl, welke prijsklasse, welke beleving wilt u als bruidsmodewinkel bieden? Dit individuele DNA moet vervolgens duidelijk worden gecommuniceerd – wat kunnen we wel en wat kunnen we niet? Bovendien moeten bruidsmodewinkels online afspraakboekingen aanbieden. Generation Z praat en wacht niet graag aan de telefoon.

www.lilly.eu

De directeur van het Deense bruidsmode en -accessoirelabel over ongeduldige bruiden.

DEEL DIT BERICHT