ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

Ana Isabel Cubeixo Stratmann: “Liefde kent geen leeftijd”

Hoe spreek je de doelgroep oudere bruiden aan? De eigenaresse van bruidsmodewinkel Anabella Münster, zelf net verloofd en op zoek naar een trouwjurk, geeft tips uit eigen ervaring.

1. Hoe heeft u de doelgroep van 50 plusbruiden bereikt?

“Allereerst heb ik foto’s en video’s laten maken voor onze socials, de bruidsmode zelf gepast en laten zien. Dit genereerde veel verkeer op Facebook en Instagram. Ik stimuleerde de doelgroep om zelfs in het wit of crème te trouwen. Mijn grootste zorg is om de remmingen van oudere bruiden weg te nemen om over de drempel van een bruidsmodewinkel te stappen. Ik heb duidelijk gemaakt dat liefde simpelweg geen grenzen en geen leeftijd kent.”

2. Wat zijn uw ervaringen met de 50 plusdoelgroep?

“Ik heb talloze dankbare bruiden meegemaakt. Bruiden van een bepaalde leeftijd stellen advies op prijs en zijn – in tegenstelling tot de jongere – zeer bereid om knopen door te hakken. Ze weten wat ze willen en de prijs doet er niet toe.”

3. Wat zijn de eigenschappen van deze doelgroep? Welke stijlen hebben uw voorkeur?

“Ik verkoop elegante, niet-standaard en stijlvolle trouwjurken aan 50 plusbruiden. Geen nachthemden, maar trouwjurken met verfijnde silhouetten. Belangrijk: de bruidsmode moeten passen, ik bestel niet alleen showroommodellen voor deze doelgroep, ik bestel ook modellen in de juiste maten. Daarmee is de cirkel rond: ik presenteer ook bruidsmode voor oudere doelgroepen op socials, ik heb ze ingekocht op beurzen en heb ze daarom op voorraad.”

4. Welke tips kunt u andere bruidsmodezaken geven die deze doelgroep ook willen aanspreken?

“Ook 50 plussers willen aangesproken worden met foto’s die passen bij hun doelgroep. Ik trek altijd de vergelijking met curvy modellen – ook een doelgroep die lang onontdekt is gebleven. Waarom zou een 50 plusbruid zich geen ‘echte’ bruid moeten voelen en zich net als de gasten kleden? Ook de doelgroep van vrouwen die voor de tweede keer gaan trouwen, stimuleer ik om in het wit of crème te trouwen. Velen hebben aanvankelijk bedenkingen, maar kiezen uiteindelijk voor een ‘echte’ trouwjurk. Meestal zijn ze overtuigd door het motto: het leven is te kort, je moet je geluk vieren met het vinden van een nieuwe liefde. Nieuwe liefde voelt fris aan, dus waarom zou je aan je eerste huwelijk denken en jezelf daarmee definiëren?”

5. Hoe stelt u uw collectie samen?

“Ik ben specifiek op zoek naar trouwjurken in het hogere prijssegment in de maten 38 t/m 44. In mijn winkel begint de prijsklasse bij 1.000 euro, en daaronder verkoop ik geen japonnen.”

DEEL DIT BERICHT