ONAFHANKELIJK VAKBLAD VOOR DE BRUIDSMODE

ALLES OVER INTERBRIDE FASHION FAIR 2021

12 Statements van directeur Ulrich Wendel
11 - 13 juli 2021

1.   Hal 8B

Dit jaar vindt de Interbride plaats in hal 8B van de Messe Düsseldorf. Binnen de mogelijkheden wordt er alles aan gedaan om het serviceniveau voor bezoekers zo hoog mogelijk gehouden. De beurs wordt een winkelbeurs en minder een sociaal evenement. Alle exposanten zullen zich inspannen om het verblijf van hun gasten zo aangenaam mogelijk te maken.

2.   Zondag tot dinsdag

Interbride vindt plaats op zondag, maandag en dinsdag. Hier is bewust voor gekozen, zodat bruidsmoderetailers zich op de drukke (zater)dagen met hun eigen zaak kunnen bezighouden.

3.   Eenvoudig aanmelden

Het aanmelden voor Interbride is makkelijker geworden. Meerdere medewerkers van een team kunnen in één keer worden aangemeld. De tickets zijn alle drie de dagen geldig en zijn gratis voor vakbezoekers.

4. Kleine lounges

Er zijn meerdere kleine bezoekerslounges in hal 8B.

5.   Accessoires

Ook de belangrijkste bruidsaccessoire-fabrikanten zullen hun collecties presenteren op de Interbride.

6.   Marketingoffensief

Sinds 1 juni loopt er een marketingoffensief voor Interbride. De website www.interbride.eu is vernieuwd, #interbride wordt dagelijks gepost op Facebook, Instagram en Linkedin én er wordt twee keer per week een B2B nieuwsbrief verstuurd.

7.   Bezoekersveiligheid

“Interbride heeft in maart 2021 besloten om medio juli de vakbeurs in Düsseldorf te organiseren. Nu kunnen we zeggen dat deze beslissing de juiste was. Natuurlijk ligt onze focus op de veiligheid van onze gasten en exposanten”, aldus Ulrich Wendel. Uitgangspunt voor het hygiëneconcept is de ‘Verordening inzake hygiëne en infectiebescherming van de Messe en de stad Düsseldorf’. De volgende veiligheidsmaatregelen zijn genomen:

  • Het dragen van mondkapjes in de gangen is verplicht.
  • Er zijn meerdere handdesinfectie-dispensers aanwezig.

Ook tijdens de Interbride gelden de 3 G’s:

    • + gevaccineerd: bewijs van vaccinatie (2e vaccinatie)
    • + genezen: medisch attest (niet ouder dan 6 maanden)
    • + getest: test niet ouder dan 48 uur
    • Verkouden of koorts? Blijf thuis.

8.   Restaurant met terras

Dit jaar is er geen centraal ontmoetingspunt voor vergaderingen of kleine hapjes. Dit kan zowel in het restaurant binnen als buiten hal 8B. Ook is er een gezellig terras aanwezig.

9.   Inkoper

“We verwachten dat inkopers dit jaar nog specifieker naar de beurs komen om de nog niet geziene fabrikanten te ontmoeten en hun bestellingen voor 2022 af te ronden. We verwachten minder bezoekers, maar veel hangt af van de individuele situatie van de retailer: heeft hij al kleine winkelevenementen bezocht? Zijn de vertegenwoordigers al in zijn winkel geweest?”, aldus Wendel.

10.   Toekomst van de beurs

“Ik geloof in de toekomst van de fysieke beurs. Er zijn nieuwe, digitale manieren die het bestelproces makkelijker maken, maar de meeste retailers willen de nieuwe collectie voelen en ervaren. Hoe ziet de jurk of het pak eruit? Hoe is het gevoel? Dat biedt een vakbeurs als Interbride!”, betoogt Wendel.

11.   Voorbereid op grote drukte 

“Ik heb goede hoop dat het aantal huwelijken zal toenemen en dat we in de aankomende tijd een enorme drukte kunnen verwachten. Jongeren plannen hun leven, ze willen trouwen en een gezin stichten. En waarden als familie zijn heel belangrijk.”

12.   Interbride 2022

“Bruidsmodewinkels kunnen ook in 2022 rekenen op Interbride als belangrijkste trouwmodebeurs. Of de beurs in de zomer of op een ander tijdstip plaatsvindt, is nog niet te zeggen. Na de beurs gaan we met alle betrokkenen in gesprek en maken dan de datum bekend”, meldt Wendel.

www.interbride.eu

Facebook Interbride | Facebook

Instagram Interbride GmbH Fashion Fair (@interbridegmbh)

Linkedin INTERBRIDE Messe GmbH: Overview | LinkedIn

DEEL DIT BERICHT